Sunday, 6 October, 2024

Ο Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2024

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή δρομέων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο Δρόμος

Θυσίας Γιαννιτσών 2024 που διοργάνωσε ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, στη μνήμη των 120 ηρωικών πολιτών που εκτελέστηκαν στις 14 Σεπτέμβρη 1944. 


Ο Δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης, λίγο πριν από την εκκίνηση καλωσόρισε τους δρομείς, ευχόμενος να απολαύσουν τη διαδρομή και τόνισε: «Αυτό το σπουδαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της πόλης εμπνευσμένο από τη θυσία των ηρωικών συντοπιτών μας τον Σεπτέμβριο του 1944, συνδέει το παρελθόν με το παρόν και στέλνει το μήνυμα της αξίας του εθελοντισμού σε δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας παράλληλα την ιστορία του τόπου μας. Ο Δήμος Πέλλας αποδεικνύει εμπράκτως ότι προάγει την αξία της εθελοντικής συμμετοχής και τιμά τους αγώνες θυσίας των προγόνων μας».


Στις 9:00 π.μ., δόθηκε η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου, ενώ ακολούθησε στις 9:10 π.μ. η εκκίνηση του Δρόμου των 5,5 χλμ. «Βαγγέλης Βρόντζος», από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Γυριχίδη. 
Ο Δρόμος Μαθητών Δημοτικών Σχολείων 1.000μ διεξήχθη, εκτός από τα Γιαννιτσά, στις Αμπελειές, στον Ν. Μυλότοπο & στην Αξό.


Πρώτος στον ημιμαραθώνιο τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Καρατζάς από τη Μελίκη Ημαθίας και στον Δρόμο των 5,5 χλμ. πρώτος ο Ραφαήλ Κατσούλας από τα Γιαννιτσά.

Η Φιλαρμονική Γιαννιτσών, η Φιλαρμονική Δήμου Πέλλας συμμετείχαν στη διοργάνωση. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.