Thursday, 17 October, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Γιορτάστηκαν τα Ελευθέρια της Σκύδρας. Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου

Η 112η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης της Σκύδρας γιορτάστηκε

με τιμητικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Σκύδρας, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024.
Από νωρίς το πρωί οι καμπάνες του Ιερού Ναού του Αγίου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου Σκύδρας σήμαναν χαρμόσυνα.
Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία τελέστηκαν από τους Σεβαστούς μας Πατέρες: Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αλμωπίας κ. Στέφανο, Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Κορέστη, Ευστράτιο Ιμβριώτη, Αθανάσιο Ρούντο και Θεόφιλο Γαργάλα. Το χρονικό και τη σημασία της επετείου ανέλυσε με την ομιλία του ο εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Σκύδρας Σταύρος Καραβίτης.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Ηρώο της πόλης με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφανιού από: τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας Κωνσταντίνο Τερζίδη, τον Επιτελάρχη της 2ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού-Συνταγματάρχη Ιωάννη Πασχαλίδη, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας-Ταξίαρχο Πέτρο Περδικάτση, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας-Αντιπύραρχο Ιωάννη Σολομωνίδη.

Ακολούθησε η τήρηση της σιγής του ενός λεπτού και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δεξίωση στο Δημαρχείο. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης και τίμησαν με την παρουσία τους: η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Έλενα Σώκου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέλλας και Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Χριστόδουλος Μποζίνης, Αιρετοί, Εκπαιδευτικοί και Μαθητές Σχολείων του Δήμου μας και πολλοί Συμπολίτες μας.


Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο μήνυμά της για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης δήλωσε, μεταξύ των άλλων, τα εξής:
“Σήμερα είναι μια μεγάλη και ιστορική ημέρα για τη Σκύδρα μας και την ευρύτερη περιοχή. Είναι ημέρα ενός σημαντικού γεγονότος, ορόσημου για την εθνική πορεία κι εξέλιξη του τόπου μας. Με υπερηφάνεια κι αυτογνωσία γιορτάζουμε την 112η επέτειο της απελευθέρωσης της Σκύδρας από τον τουρκικό ζυγό. Πέρασαν πολλά χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ώστε η περιοχή μας να ενωθεί με την εθνική επικράτεια. Ήταν 17 Οκτωβρίου 1912 όταν ο Ένδοξος Ελληνικός Στρατός στην αποφασιστική του προέλαση ύψωσε θριαμβευτικά την ελληνική Σημαία στη Σκύδρα και την ενσωμάτωσε έκτοτε στον εθνικό κορμό. Με τις επετειακές μας εκδηλώσεις εκπληρώνουμε το πατριωτικό καθήκον τιμής και μνήμης για τους προγόνους μας αλλά και το μεγάλο καθήκον ευθύνης προς τις νέες γενιές.
Υποχρέωση και δικαίωμα όλων μας να εργαστούμε ενωμένοι για τη συνοχή, την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας, να ενδυναμώσουμε τον κοινωνικό ιστό, να διατηρήσουμε ανθεκτικό το δίχτυ προστασίας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας, να προωθήσουμε ως χώρα κι ως έθνος τον αγώνα για τη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα να διατηρήσουμε το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά ενός κράτους δικαίου που θα συνεχίζει ν΄αποτελεί παράγοντα ειρήνης, σταθερότητας, συνεργασίας, αμοιβαιότητας και δημοκρατίας παγκοσμίως.
Ευχαριστώ από καρδιάς την Εκκλησία μας, τους Προσκεκλημένους, τους Επισκέπτες μας, την Εκπαιδευτική μας Κοινότητα, τη Φιλαρμονική μας, τους Συντελεστές της σημερινής μας επετείου, τους Αιρετούς κι όλες τις Συμπολίτισσες και τους Συμπολίτες μας. Εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλά και Ευλογημένα σε όλους τους συνανθρώπους μας”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.