Sunday, 20 October, 2024

Πώς θα ψωνίζουμε σε λίγα χρόνια, καταργούνται οι πλαστικές κάρτες

Η τεχνολογία φαίνεται πως τα επόμενα χρόνια θα καταργήσει τις

πλαστικές τραπεζικές κάρτες με βιομετρικά στοιχεία. Οι αλλαγές αυτές θα γίνουν μέχρι το 2030.

Μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon και η Apple έχουν ήδη ενσωματώσει βιομετρικές τεχνολογίες, όπως το Face ID, και η τάση αυτή αναμένεται να επεκταθεί με τη χρήση και άλλων βιομετρικών μεθόδων, όπως η σάρωση παλάμης.

Η μετάβαση σε βιομετρικές συναλλαγές θα φέρει πολλαπλά οφέλη:

Αυξημένη ασφάλεια: Τα βιομετρικά δεδομένα, όπως το πρόσωπο ή το αποτύπωμα, είναι μοναδικά για κάθε άτομο, καθιστώντας πιο δύσκολη την παραβίαση ή την αντιγραφή τους σε σύγκριση με τις πλαστικές κάρτες. Ευκολία και ταχύτητα: Οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές απλά με το πρόσωπο ή την παλάμη τους, μειώνοντας την ανάγκη για κάρτες ή PIN.

Προοπτικές και Προκλήσεις
Παρά την πρόοδο, οι φυσικές κάρτες δεν θα καταργηθούν άμεσα. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2030 θα έχει επιτευχθεί η πλήρης αντικατάστασή τους, εφόσον οι χρήστες θα διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως τερματικά POS με αναγνώριση προσώπου ή παλάμης, και smartphones με βιομετρικές δυνατότητες.

Οι τομείς που θα υιοθετήσουν πρώτοι τη βιομετρική τεχνολογία περιλαμβάνουν:

Λιανικό εμπόριο
Τραπεζικές συναλλαγές
Βιομηχανίες υγείας και φιλοξενίας
Η ακρίβεια της βιομετρικής τεχνολογίας είναι υψηλή, με ποσοστά επιτυχίας που φτάνουν το 95%-99%. Ωστόσο, η αξιοπιστία της μπορεί να επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η ποιότητα του φωτισμού για την αναγνώριση προσώπου ή η φθορά στα δακτυλικά αποτυπώματα. Χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιαπωνία, με ανεπτυγμένη τεχνολογική υποδομή, αναμένεται να πρωτοπορήσουν στη χρήση αυτής της τεχνολογίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.