Friday, 25 October, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Θα φας μαχaιριές»: Απειλές σε καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη μετά από… μαϊμού παραγγελίες

Απειλές για μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς δέχονται τα τελευταία

εικοσιτετράωρα αρκετά καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Πρωταγωνιστές μια παρέα τεσσάρων ατόμων, που εξαπατούν το ντελίβερι με δύο ταυτόχρονες παραγγελίες. Και όταν ανακαλύπτονται από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων τότε από τη μια στιγμή στην άλλη μεταμορφώνονται και από την απόλυτη αδιαφορία, περνούν στην υιοθέτηση πρακτικών μαφίας.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες, όταν ένα τυπικό δρομολόγιο για εργαζόμενο στο ντελίβερι στην επιχείρηση του Μ.Α. (διατηρεί την ανωνυμία για λόγους ασφάλειας) -στεγάζεται στην περιοχή της Νεάπολης- κατέληξε σε απειλητικό τηλεφώνημα κατά του ίδιου του ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία στο ThessToday.gr, την τελευταία εβδομάδα σε καθημερινή βάση η συγκεκριμένη παρέα των τεσσάρων ατόμων παραγγέλνει από καταστήματα εστίασης δύο φορές, όμως για δύο διαφορετικές τοποθεσίες: μια η αληθινή και μία πολυκατοικία που βρίσκεται σε απόσταση μόλις ελάχιστων μέτρων από την κατοικία τους. Γνωρίζουν πολύ καλά τη γραμμή παράδοσης και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων που «παντρεύουν» τις παραγγελίες όταν οι τοποθεσίες… βολεύουν, με αποτέλεσμα όταν ο διανομέας «παραδίδει» τη… μαϊμού παραγγελία, εκείνοι διαθέτουν τον χρόνο να ξεβιδώσουν με κατσαβίδι τη μπαγκαζιέρα και να κλέψουν το πακέτο. Και μάλιστα για να πετύχουν τον στόχο τους, έχουν εξασφαλίσει ότι η πόρτα της «μαϊμού» τοποθεσίας θα είναι σίγουρα ανοιχτή, ώστε να διαβεβαιωθούν ότι ο διανομέας δεν θα υποψιαστεί τίποτα και θα απομακρυνθεί από το μηχανάκι του για να εισέλθει στην πολυκατοικία.

«Όταν μάλιστα τους πήρα τηλέφωνο για να τους πω ότι μας την έκλεψαν και ότι η επόμενη θα καθυστερήσει, αυτοί μου απάντησαν… “αφού έγινε έτσι, αφήστε το, δεν πειράζει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Και πράγματι, αυτή η πρακτική έχει αναστατώσει αρκετούς καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη. Όμως κανείς δεν περίμενε ότι όταν θα τους καλούσαν για… εξηγήσεις στο τηλέφωνο της παραγγελίας, εκείνοι θα εκτόξευαν απειλές για μαχαιρώματα και για επιθέσεις.

«Τον κάλεσα στο τηλέφωνο και του είπα ότι εκτός από τον αριθμό του, γνωρίζω και το όνομά του. Από ειρωνικός και αδιάφορος ξαφνικά με απείλησε ότι θα με μαχαιρώσει, ότι θα μπλέξω. Μου είπαν ότι δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα. Εγώ έχω δύο καταστήματα, το ίδιο πάθαμε και στη δεύτερη επιχείρηση και κόντεψα να ρίξω την ευθύνη στον διανομέα, γιατί νόμιζα ότι έφταιγε αυτός, αλλά τελικά κρύβεται όλη αυτή η πλεκτάνη από πίσω, που μας διακόπτει τη ροή μας. Πρέπει κάτι να γίνει»… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.