Στη δεξίωση του Επιμελητηρίου Πέλλας, την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου,
το παρών έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων, πως “η Ελλάδα αποτελεί σήμερα παράδειγμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι η χώρα πρότυπο για τη μετατροπή της από μια ρημαγμένη οικονομία, σε μια ακμάζουσα και ισχυρή δύναμη πετυχαίνοντας μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα”.
Ακόμη, τόνισε ότι: “Η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους αξιοποιώντας κάθε αναπτυξιακό πόρο”.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκτός του Υπουργού, ο Υφ.Α.Α.Τ Διονύσης Σταμενίτης, η Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά, ο Αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής, οι βουλευτές Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πρόεδρος των Κεντρικών Επιμελητηρίων, Ι. Μασούτης, οι Δήμαρχοι Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης και Έδεσσας, Ιωάννης Τσεπκεντζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Δημήτριος Γεωργίτσας, Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων Χαλκιδικής Ι. Κουφίδης και ως Τομεάρχης Επαγγελματικών Φορέων της ΠΚΜ, Γρεβενών Λ. Τεντόγλου, Φλώρνας κα Βαλίνα Ρόζα, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αβραάμ Πανίδης ο τ. Πρόεδρος του ΕΦΑΠΕ Θωμάς Αλγιανάκογλου, ο Διευθυντής του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ Σπ. Σκοτίδας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντροδυτικής Μακεδονίας Νεκτάριος Ελμαλόγλου, ο βοηθός επίτιμος πρόξενος του Βιετνάμ Αν. Δίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Ομοσπονδιών, Εμπορικών Συλλόγων και Σωματείων Επαγγελματιών Ν. Πέλλας, Πρόεδροι Εργατικών & Πανεργατικών Κέντρων, Πρόεδροι Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, κα
Βραβεύτηκαν φέτος οι: Χρήστος και Γεώργιος Γούδης από τους Προμάχους (Εμπόριο και Επεξεργασία Ξύλου), η Ενεργειακή Τουριστική Παναγίτσας, το Αγρόκτημα Σαρβάνη από τα Άθυρα, οι Αφοί Γεωργαλά από τα Γιαννιτσά Πέλλας και τα Ψυγεία Σκύδρας Ιορδανίδη.
Ο βουλευτής Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά: “Το Επιμελητήριο είναι εργαλείο ανάπτυξης για τις τοπικές μας επιχειρήσεις, αποτελεί σημείο αναφοράς και ουσιαστικής στήριξης της επιχειρηματικής κοινότητας. Είναι δυναμικό, αποτελεί πρότυπο, αξιοποιώντας αναπτυξιακά και συμβουλευτικά προγράμματα για τις επιχειρήσεις μας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ι. Τσώτσος, είναι από τους εμπειρότερους προέδρους στην Ελλάδα ενώ και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν όρεξη να προσφέρουν και να συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην τοπική μας ανάπτυξη και την στήριξη των επιχειρήσεων. Το Επιμελητήριο παίζει καταλυτικό ρόλο στα σχέδια της κυβέρνησης για την τοπική ανάπτυξη της Π.Ε. Πέλλας και είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσει να το κάνει με ουσιαστικές προτάσεις, με προγράμματα που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι τοπικές επιχειρήσεις, ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για να κρατήσουμε τους νέους αλλά και γενικά τον τοπικό πληθυσμό στον τόπο τους. Όπως τόνισα και στον σύντομο χαιρετισμό μου, το δημογραφικό τείνει να γίνει ένα μείζων ζήτημα για την περιοχή μας και οφείλουμε να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση των κινήτρων παραμονής ή/και επιστροφής των νέων στις ρίζες τους.
Προσωπικά προσπαθώ σταθερά και ενεργά να στηρίζω το Επιμελητήριο και την τοπική επιχειρηματικότητα με όποιον τρόπο μπορώ. Στο δύσκολο και απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον που διανύουμε είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία και δημιουργία. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι δουλεύει σταθερά προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.
Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους επιχειρηματίες που στηρίζουν τον θεσμό του τοπικού μας Επιμελητηρίου, που δημιουργούν και αναπτύσσονται, δίνοντας θέσεις εργασίας και πλούτο στην τοπική οικονομία. Εύχομαι μια καλή και παραγωγική Χρονιά”.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος στην ομιλία του αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στον ρόλο του Επιμελητηρίου ως σύμβουλος της πολιτείας και στη στενή συνεργασία με όλους τους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β΄ βαθμού.
Αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία της οικονομίας που όντως οι δείκτες αποτυπώνουν μια καλή κατάσταση αλλά αυτό πρέπει να φτάσει στην πραγματική οικονομία και τα νοικοκυριά.
Αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα την επιμελητηριακής κοινότητας για μειώσεις φορολογικών συντελεστών, για μείωση της προκαταβολής φόρου, μείωση μη μισθολογικού κόστους, μόνιμες ρυθμίσεις μεγάλης διάρκειας στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, άμεση μείωση των επιτοκίων και των δανειοληπτών και κυρίως την αντιμετώπιση του προβλήματος με δάνεια σε Ελβετικό φράγκο.
Τόνισε ότι οι επιχειρηματίες στήριξαν την Ελληνική οικονομία και είναι υπέρ των αυξήσεων στους μισθούς των εργαζομένων αλλά και η κυβέρνηση θα πρέπει να απορροφήσει μέρος του κόστους αυτού και όχι να επιβαρύνει πάλι στους επιχειρηματίες.
Αναφερόμενος προς τον Υπουργό δήλωσε ότι οι επιχειρηματίες δεν ζητάνε ενισχύσεις και ελαφρύνσεις με δανεικά αλλά με την δίκαιη κατανομή των ελαφρύνσεων από τον δημοσιονομικό χώρο που έχει δημιουργηθεί.
Ζήτησε την ενίσχυση της περιφέρειας για την συγκράτηση του πληθυσμού ώστε να δημιουργηθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας ώστε να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο τους και να μην τον εγκαταλείψουν όπως και την αποκέντρωση σχολών των πανεπιστημίων ώστε να ενισχυθεί η οικονομία και το ανθρώπινο δυναμικό της περιφέρειας απορροφώντας στις επιχειρήσεις εξειδικευμένα στελέχη.
Έκανε απολογισμό των δράσεων του Επιμελητηρίου Πέλλας για την ενίσχυση των εξαγωγών, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του νομού και την αύξηση του ψηφιακού τους αποτυπώματος καθώς και το ψηφιακό μετασχηματισμό του Επιμελητηρίου και των επιχειρήσεων ο οποίος ξεκίνησε με την υποστήριξη του κ. Τζιτζικώστα και συνεχίζονται με την διοίκηση της φίλης περιφερειάρχης κας Αηδονά ώστε να παρέχουμε στα μέλη μας υψηλού επιπέδου ψηφιακές υπηρεσίες καθώς και την εξατομικευμένη υποστήριξη επιχειρηματιών και δυνητικών επενδυτών του νομού Πέλλας.
Δείτε και εδώ