Friday, 21 March, 2025
Τελευταίες Ειδήσεις

Η Πρέσβειρα του Βιετνάμ στο Επιμελητήριο Πέλλας. Διερεύνηση εμπορικών & πολιτιστικών συνεργασιών

Το Επιμελητήριο Πέλλας επισκέφτηκε η Πρέσβειρα του Βιετνάμ, Pham Thi Thu Huong,

στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2025.
Την Πρέσβειρα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ιορδάνης Τσώτσος, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας, Νεκτάριος Ελμαλόγλου, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Τμήματος και Επίτιμος Βοηθός Πρόξενος του Βιετνάμ, Αναστάσιος Δίου, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Αντώνιος Ρυσάφης και Ιωάννης Βλαδίκας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου,  Δημήτριος Γιώγας.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Πέλλας και της Πρεσβείας του Βιετνάμ, με στόχο την ενίσχυση των εμπορικών, οικονομικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Σημαντική έμφαση δόθηκε:
Στις προοπτικές ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών προς το Βιετνάμ, με ιδιαίτερη αναφορά σε προϊόντα υψηλής ποιότητας όπως τα κεράσια, τα ακτινίδια και τα ροδάκινα.
Στην ανάγκη διευκόλυνσης των διαδικασιών πιστοποίησης και έγκρισης ελληνικών προϊόντων από τις αρμόδιες αρχές του Βιετνάμ.
Στις ευκαιρίες συνεργασίας σε τομείς όπως η αγροτική παραγωγή, ο τουρισμός και η τεχνολογία.
Στη σημασία της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Βιετνάμ για τη μείωση των δασμών, που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις εμπορικές σχέσεις.
Ισχυροποίηση των εμπορικών δεσμών. Δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία
Η κ. Pham Thi Thu Huong ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με το Επιμελητήριο Πέλλας ως στρατηγικού εταίρου για τη διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων. Υπογράμμισε επίσης τη δέσμευση της Πρεσβείας στην υποστήριξη ελληνικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να εισέλθουν στην αναπτυσσόμενη αγορά του Βιετνάμ.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, επισήμανε ότι το Επιμελητήριο παραμένει προσηλωμένο στην ενίσχυση διεθνών συνεργασιών, δημιουργώντας νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Η επίσκεψη της Πρέσβειρας αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες επενδυτικές και εμπορικές προοπτικές μεταξύ της Ελλάδας και του Βιετνάμ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.