Friday, 19 April, 2024

Έλενα Χατζηλιάδου, από την Αραβησσό: Χάλκινο μετάλλιο στο καράτε, στο Μινσκ

Η Ελλάδα κατέκτησε το 9ο της μετάλλιο, μία ημέρα πριν από το φινάλε των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μίνσκ, όσα ακριβώς

συγκεντρώσαμε τέσσερα χρόνια στο Μπακού, με τη διαφορά ότι φέτος έχουμε φθάσει τα τρία χρυσά έναντι ενός τότε.


Η πρωταθλήτρια του καράτε στην κατηγορία +68κ με καταγωγή από την Αραβησσό (ο μπαμπάς Μάξιμος Χατζηλιάδης) Έλενα Χατζηλιάδου κέρδισε το χάλκινο με συγκλονιστική προσπάθεια λόγω ενοχλήσεων στο πόδι. Κέρδισε την Αντούνοβιτς (Σουηδία) 5-0, την Φερακούτι (Ιταλία) 1-0 και έφερε ισοπαλία 0-0 με την Κέιτανεν (Φινλανδία).


Στα ημιτελικά έπαιξε με την Παλάθιο Γκονζάλεθ από την Ισπανία με 3-1 στα σημεία και έχασε την ευκαιρία πρόκρισής της στον τελικό. Εξασφάλισε λοιπόν το χάλκινο μετάλλιο, αλλά, όπως και οι περισσότεροι θεατές, έτσι και η ίδια εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα της στα ημιτελικά. «Δεν υπήρξαν δίκαιοι μαζί μας, τι άλλο να πω, δεν αλλάζει τώρα τίποτα» δήλωσε ο προπονητής και πατέρας της Μάξιμος Χατζηλιάδης.


Τι δήλωσε η Έλενα Χατζηλιάδου:
“Αυτό το μετάλλιο σημαίνει πολλά για μένα, αφού μετά τον σοβαρό τραυματισμό μου και την αποχή από αγώνες τους τελευταίους 3μήνες κατάφερα να είμαι πάλι στο βάθρο.
Ευχαριστώ και πάλι όλους αυτούς που ήταν στο πλευρό μου και με βοηθούσαν καθημερινά να ξανά σταθώ στα πόδια μου και να γίνω ακόμα πιο δυνατή! Αυτό ήταν μόνο η αρχή”!

Και η οικογένεια Κορακάκη παρακολούθησε τους αγώνες της Ελένης Χατζηλιάδου στο καράτε, κρατώντας την ελληνική σημαία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου