Tuesday, 23 April, 2024

Διπλή Εθνική νίκη! Στην Ελλάδα ο προκριματικός του EURO 2021, στην Κύπρο τα EBT Finals

Εξαιρετικά νέα έρχονται από την Βιέννη, όπου αυτή την ώρα συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του e-handball το Έθνος μας κατάφερε να εξασφαλίσει δύο μεγάλες διοργανώσεις Beach Handball για το ερχόμενο καλοκαίρι.
Πρόκειται για τον έναν από τους δύο προκριματικούς ομίλους του ΕURO 2021 που θα διεξαχθεί 3-5 Ιουλίου 2020 στο Αvant Garde Sports Club στην Καρδία Θεσσαλονίκης με την Εθνική Ανδρών να διεκδικεί την πρόκριση της στην τελική φάση και τα EBT Finals που θα πραγματοποιηθούν 4-7 Ιουνίου 2020 στη Λάρνακα.
Το e-handball σας είχε ενημερώσει για την υποψηφιότητα της Ελλάδας σχετικά με την διοργάνωση, αλλά και το ενδιαφέρον του Αvant Garde Sports Club που είναι επίσημο προπονητικό κέντρο των Εθνικών ομάδων Beach Handball.
Το Αvant Garde Sports Club είχε αναλάβει με επιτυχία δύο μεγάλες διοργανώσεις Beach Handball τα EBT Finals το 2014 και το 2016 που συνοδεύτηκαν από μεγάλες διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα με χρυσό και χάλκινο από τον ΓΑΣ Κιλκίς και ασημένιο από τον Σπάρτακο.
Αναφορικά με την υποψηφιότητα της Λάρνακας για το ΕΒΤ Finals αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κύπριοι έκαναν μια εξαιρετική παρουσίαση και κατάφεραν να πείσουν αρχικά την επιτροπή beach handball που έκανε θετική εισήγηση και στην συνέχεια και την εκτελεστική, παρότι η Μόσχα θεωρούνταν μεγάλο φαβορί να αναλάβει την διοργάνωση. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από την ΕHF.
Απευθείας στο ΕURO 2021 η Εθνική Γυναικών!
Έβδομη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση για την πρωταθλήτρια Κόσμου και Μεσογείου
Την παρουσία της σε άλλη μια σπουδαία διοργάνωση του Βeach Handball εξασφάλισε σύμφωνα με πληροφορίες η πρωταθλήτρια Κόσμου και Μεσογείου Εθνική Γυναικών.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε την απευθείας πρόκριση στο EURO 2021 όλων των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο της Πεσκάρα το 2020 με την Ελλάδα να έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της ως κάτοχος του τίτλου.


Αυτή θα είναι η έβδομη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση που θα πάρει μέρος η Εθνική Γυναικών, αφού προηγήθηκε το ΕURO 2017, το Παγκόσμιο 2018, το ΕURO 2019, οι Μεσογειακοί Παράκτιοι 2019, τα World Beach Games 2019, ενώ θα ακολουθήσει το Παγκόσμιο του 2020
Όποιες ομάδες δεν θα είναι στο Παγκόσμιο θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους μέσα από προκριματικούς αγώνες που θα διεξαχθούν του χρόνου το καλοκαίρι, μεταξύ αυτών και η Εθνική Ανδρών, η οποία κατέκτησε τον Αύγουστο στην Πάτρα το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.
Αυτό είναι ένα νέο σύστημα πρόκρισης για το ΕURO Beach Handball, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι έχει αλλάξει επίπεδο. Έως τώρα η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής ήταν αρκετή για την συμμετοχή στην διοργάνωση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου