Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα κόντρα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, αυτή τη φορά στη EuroLeague

Η σεζόν 2019/20 άνοιξε με κάθε επισημότητα την Πέμπτη (11/7) στη συνάντηση των μετόχων της EuroLeague στο Μόναχο, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού

και του Ολυμπιακού να έχουν νέο επεισόδιο στην κόντρα των τελευταίων μηνών, αυτή τη φορά με φόντο τη συμμετοχή των ερυθρόλευκων στη διοργάνωση της ερχόμενης περιόδου και τον υποβιβασμό τους στην ελληνική Α2.
Πέρα από την κόντρα των δύο αιωνίων, προέκυψαν και σημαντικές ειδήσεις από τη συνάντηση των μετόχων, με σημαντικότερη αυτή που λέει πως δεν θα υπάρχει στο εξής σύνδεση των εθνικών πρωταθλημάτων με την EuroLeague. Τι αντιδράσεις μπορεί να φέρει αυτή η απόφαση; Θα φανεί στο άμεσο μέλλον…
Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Οι παράγοντες της EuroLeague παρουσίασαν την εξαίρεση που αφορά τους Πειραιώτες, εξήγησαν πως εκείνοι έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη Λίγκα κι ας μη βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας, με τον Μάνο Παπαδόπουλο να υποστηρίζει πως “κάτι τέτοιο δυσφημεί και απαξιώνει το προϊόν”. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού εξήγησε πως: “Ετσι επιτρέπεται σε οποιαδήποτε ομάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ολυμπιακού και να εκβιάσει την τοπική της Λίγκα για τους δικούς της στόχους, είτε αυτοί αφορούν τη διαιτησία, είτε το πρόγραμμα. Δεν μπορεί να λέει μια ομάδα ότι αν δεν μπει ένας συγκεκριμένος διαιτητής, θα φύγω”.
Ο εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague, Ζόρντι Μπερτομέου, απάντησε πως “δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, θα πρέπει να ασχοληθούν οι τοπικές Λίγκες”, ενώ ο εμπορικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, απάντησε πως: “Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνω το ενδιαφέρον του κ. Παπαδόπουλου για τις εξελίξεις στην ελληνική Λίγκα, για τις οποίες θα έπρεπε να έχει ασχοληθεί τους προηγούμενους μήνες και όχι σήμερα, εδώ. Όλα αυτά δεν αφορούν τη EuroLeague, ούτε είναι εκβιασμοί, αφορούν την αξιοπιστία του πρωταθλήματος”.
Ο εκπρόσωπος της ΚΑΕ Ολυμπιακός επανέφερε στο προσκήνιο την περσινή κόντρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον Ζόρντι Μπερτομέου, που με τη σειρά του σχολίασε πως: “Είχαμε κάποια προβλήματα, ωστόσο παραδέχθηκαν κάποια λάθη και κάποιες υπερβολές με αποτέλεσμα να συνεχίσουμε μαζί”.
sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου