Saturday, 20 April, 2024

Νικ Κύργιος: Επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του “Citi Open” στην Ουάσιγκτον

Σε ένα τρομερό παιχνίδι, γεμάτο με ανατροπές, πάθος και νεύρα, ο Νικ Κύργιος επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά 2-1 σετ και προκρίθηκε

στον τελικό του “Citi Open” στην Ουάσιγκτον.
Όλα τα λεφτά ήταν ο ημιτελικός του “Citi Open” που βρήκε αντιμέτωπους τον Στέφανο Τσιτσιπά με τον Νικ Κύργιο. Ο “εμφύλιος” ήταν συναρπαστικός με τον Ελληνοαυστραλό να δείχνει χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία, να εκμεταλλεύεται το καλό του σερβίς και να νικάει στο τέλος τον Τσιτσιπά με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-7).
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που είναι το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, έπειτα από την επιτυχία του να περάσει στον ημιτελικό του “Citi Open”, έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα απέναντι στον Κύργιο ο οποίος στο 2ο σετ δέχθηκε τέτοια πίεση που αναγκάστηκε να σπάσει τη ρακέτα του.
Όλα αυτά έγιναν επειδή ο Κύργιος άρχισε με μπρέικ στο 2ο σετ, όμως ο Τσιτσιπάς με αντεπίθεση διαρκείας του το γύρισε από 2-0 σε 5-2 και πήρε το σετ με 6-3. Στο 3ο σετ, πάντως, ήταν εκεί που ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα.
Στο πιο καθοριστικό σημείο, ο Κύργιος προηγήθηκε με 5-1, ωστόσο ο Τσιτσιπάς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και να προηγηθεί με 6-5. Έπειτα ο Κύργιος έγραψε το 7-6, το ντέρμπι έγινε 7-7 και ο Κύργιος στο τέλος έφτασε στο 8-7, κράτησε το σερβίς του και προκρίθηκε στον τελικό.
Η μεγάλη μάχη κράτησε πάνω από δύο ώρες με τον Κύργιο να προκρίνεται για δεύτερη φορά σε τελικό μέσα στο 2019. Η τελευταία ήταν στο Μεξικό στο Ακαπούλκο. Εκείνο το τουρνουά, μάλιστα, ο Κύργιος το είχε κατακτήσει. Συνολικά, αυτή θα είναι η 9η φορά που ο Ελληνοαυστραλός θα διεκδικήσει τίτλο, τον 6ο σε τουρνουά ATP500.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου