Tuesday, 16 April, 2024

Πάλη: Ο Κουγιουμτσίδης Πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 στα 79κ ελευθέρας

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 79κ. ελευθέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πάλης Κ23.

Τον τίτλο του υπερασπίστηκε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Το χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 79κ στην ελευθέρα κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23 που διεξάγεται στο Βουκουρέστι.

Παρά το γεγονός ότι η κλήρωση δεν ήταν εύκολη για τον Έλληνα πρωταθλητή που κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο αθλητές από προηγμένες παλαιστικά χώρες, όπως το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία, ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έδειξε για μια ακόμη φορά το πλούσιο ταλέντο του.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στην προσπάθεια για να υπερασπίσει τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στην ίδια διοργάνωση με εκπληκτική εμφάνιση προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Ο Κουγιουμτσίδης στον προημιτελικό με αντίπαλο τον Ναρέκ Γκριγκοριάν από την Αρμενία επικράτησε 14-4 και με τεχνική υπεροχή μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων.

Αρχικά προηγήθηκε 6-0 με τον Αρμένιο να μειώνει. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα ο Κουγιουμτσίδης επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και έφτασε στην επιβλητική νίκη.

Εκεί αντιμετώπισε τον Αμπουσλί Αμιρασλάνοφ. Ο Αζέρος πρωταθλητής προηγήθηκε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και πήγε στο ημίχρονο με 2-0. Η αποφασιστικότητα, το πάθος, το ταλέντο του Κουγιπουμτσίδη, όμως ήταν τόσο μεγάλο που οδήγησε στην ανατροπή και τη νίκη με 5-2.

Στον τελικό αντιμετώπισε τον Βλαντιμέρι Γκαμκρελίτζε. Ο Γεωργιανός κάτοχος του Παγκόσμιου τίτλου στην ίδια ηλικιακή κατηγορία δεν αποδείχτηκε ικανό εμπόδιο να σταματήσει τον Έλληνα παλαιστή ο οποίος επικράτησε 6-4. Έτσι, ο Κουγιουμτσίδης πήρε άτυπη ρεβάνς για την ήττα του από τον Γκαμκρελίτζε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου