Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο το Λευκό

Ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου νταμπλ της ιστορίας του!
Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, κατέκτησε το τρίτο διαδοχικό Κύπελλο Ελλάδας και έγραψε ιστορία με το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του. Το γκολ της επικράτησης ο Τσούμπα Άκπομ στο 45’+1′.
Μετά την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής και στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Δικέφαλος του Βορρά με γκολ του Άκπομ στο 45’+1′ νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο και έγραψε ιστορία, κατακτώντας το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του. Αυτό ήταν το έβδομο Κύπελλο που κατακτά η ομάδα της Θεσσαλονίκης και το τρίτο διαδοχικό, ύστερα από αυτά του 2017 και του 2018, πάλι κόντρα στην Ένωση.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε εντολή στους παίκτες του ΠΑΟΚ να πιέσουν από την αρχή του αγώνα και να είναι αυτοί που θα έχουν την κατοχή της μπάλας. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν πράγματι πιο δραστήριος, αλλά μέχρι τα πρώτα δέκα λεπτά. Θα ισορροπούσαν ξανά από το ημίωρο της αναμέτρησης και μετά. Η ΑΕΚ από τη μεριά της, που και αυτή κατέβηκε με 4-2-3-1, επεδίωκε να τροφοδοτεί τον Πόνσε στη γραμμή κρούσης και ο Αργεντινός ήταν αυτός που επιχείρησε την πρώτη τελική, όταν στο 6′ το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο διακοπές για τραυματισμούς.
Η πρώτη στο 13′ όταν ο Άκπομ πάτησε στο χέρι τον Μπάρκα και η δεύτερη στο 28′, όταν ο Λιβάγια κλώτσησε με δύναμη, άθελά του, το χέρι του Βαρέλα. Ισορροπημένο το πρώτο μισό, δίχως άξιες αναφοράς τελικές. Καλύτερη από όλες αυτή του 36′, όταν ο Μπάρκας εξουδετέρωσε το σουτ του Άκπομ από έξοχη ενέργεια του Ζαμπά. Ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε στα αποδυτήρια με το 0-0, με δύο ομάδες που έπαιζαν ιδιαίτερα προσεκτικά στα μετόπισθεν, ενίοτε και σκληρά, ο ΠΑΟΚ με την εξυπνάδα και την σπιρτάδα του Πέλκα κατόρθωσε να βρει γκολ.
Ο ΠΑΟΚ κρατούσε το 1-0 και μάλιστα δίχως να υποστεί ιδιαίτερη πίεση. Ο Δικέφαλος έπαιζε μυαλωμένα, με αφοσίωση και η εστία του Πασχαλάκη δεν απειλήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Για την ακρίβεια, οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν το προβάδισμα χωρίς να… καρδιοχτυπήσουν, χωρίς η ΑΕΚ να τους ρίξει στα… σκοινιά. Ο Λουτσέσκου στα τελευταία λεπτά “φόρτωσε” την άμυνα με τον Ίνγκασον και το 1-0 έμεινε μέχρι το 90’+7′, οπότε και ο Γερμανός διαιτητής σφύριξε τη λήξη του τελικού. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το νταμπλ, το πρώτο της ιστορίας του, και το τρίτο σερί Κύπελλο.
Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Felix Zwayer (Γερμανία)
Βοηθοί: Thorsten Schiffner, Marco Achmuller (Γερμανία)
4ος: 4ος: Sven Jablonski (Γερμανία)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Σάχοβ, Κάνιας, Ζαμπά (66′ Λημνιός), Πέλκας (80′ λ. τρ. Ολιβέιρα), Μπίσεσβαρ (90’+3′ Ίνγκασον), Άκπομ.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης (80′ Γαλανόπουλος), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (77′ Μπογέ), Μπακασέτας (71′ Γκάλο), Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε.
Γκολ: 45’+1′ Άκπομ
Κίτρινες: 26′ Οικονόμου, 29′ Λιβάγια, 43′ Κρίστιτσιτς, 67′ Πόνσε, 90’+7′ Γκάλο – 38′ Άκπομ.
sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου