Thursday, 28 March, 2024

Ιάσων Παπαδημητρίου: «Καθοριστικός για την απόφαση μου ο τρόπος προσέγγισης»

Στο πρώτο φύλλο του ΤΡΙΑΙΝΟΦΟΡΟΥ φιλοξενήθηκε από τον Κυριάκο Κύρτσο το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Εδεσσαϊκού Ιάσων Παπαδημητρίου ο οποίος εξηγεί γιατί επέλεξε τον Εδεσσαϊκό και ποια είναι τα κυριότερα στοιχεία για να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό.

Το… κανόνι που έψαχνε ο Εδεσσαϊκός στην επιθετική του γραμμή, το βρήκε στο πρόσωπο του Ιάσωνα Παπαδημητρίου. Που μπορεί να είναι 24 ετών, αλλά έχει ήδη να επιδείξει ένα πλούσιο βιογραφικό και κυρίως… πολλά γκολ. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη γνώση της κατηγορίας αλλά και τον χαρακτήρα του, οδήγησε τους ανθρώπους του Εδεσσαϊκού, στη συγκεκριμένη επιλογή. Οι συζητήσεις δεν κράτησαν πολύ. Η κοινή επιθυμία, οδήγησε σύντομα σε συμφωνία, με τον Παπαδημητρίου να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ήρθε στην Έδεσσα. «Ήταν σχετικά εύκολη απόφαση για μένα. Οι άνθρωποι της ομάδας με προσέγγισαν με τρόπο τέτοιο, που επί της ουσίας δεν είχα κάτι παραπάνω να σκεφτώ. Τόσο ο πρόεδρος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη, ήταν δοτικοί, έδειξαν ότι με θέλουν και η συμφωνία ήρθε σύντομα. Ρόλο ασφαλώς έπαιξαν και τα καλά λόγια που άκουγα από παντού για τον Εδεσσαϊκό, όπως φυσικά και η ιστορία της ομάδας. Γενικά, το όλο κλίμα, η διοίκηση, η πόλη, οι στόχοι, οι συμπαίκτες που θα έχω, με έκαναν να πάρω αυτή την απόφαση».

Μίλησες για στόχους; Ο Εδεσσαϊκός θα επιδιώξει φέτος να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι.

Όπως μου εξήγησαν και από τη διοίκηση, γίνονται πολύ σταθερά βήματα. Συνεπώς ναι, θα προσπαθήσουμε να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και γιατί όχι να «χτυπήσουμε» και την άνοδο. Καλύτερα όμως να μιλάμε στο γήπεδο.

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα όμως από εσένα, ως σέντερ φορ, θα υπάρχει πιθανώς μία απαίτηση παραπάνω για να σκοράρεις. Σε βαραίνει με λίγο παραπάνω ευθύνη αυτό;

Προφανώς και κάθε ομάδα περιμένει τα περισσότερα γκολ από τον σέντερ φορ. Όμως σημασία πρώτα απ’ όλα έχουν οι βαθμοί. Να κερδίσει η ομάδα. Από εκεί και έπειτα δεν είναι τόσο θέμα μεγαλύτερης ευθύνης, όσο υποχρέωσης δικής μου να βγάλω ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους που με επέλεξαν και έδειξαν ότι πιστεύουν σε εμένα.

Για να είναι ζωντανός ο στόχος της ανόδου και να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό, ποια είναι τα στοιχεία που χρειάζονται;

Από τη στιγμή που τίθεται ένας τέτοιος στόχος, πρέπει όλοι να είμαστε συγκεντρωμένοι από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα. Να υπάρχει καλό κλίμα και ασφαλώς υγεία για όλους μας. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μία οικονομική ηρεμία, που στον Εδεσσαϊκό υπάρχει. Να μην ασχολούνται οι ποδοσφαιριστές με κάτι άλλο πλην της δουλειάς τους. Να μην ασχολούνται επίσης με το αν έχουν μπάλες, φόρμες και άλλα που μοιάζουν μεν με δεδομένα, όμως εννέα στις δέκα ομάδες της Γ΄ εθνικής έχουν τέτοια θέματα.  Φυσικά χρειάζεται και τύχη που είναι πάντα απαραίτητη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου