Friday, 29 March, 2024

Λαμία – Ολυμπιακός 0-4: “Πάρτι” με Αραμπί και Βαλμπουενά

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στη Λαμία. Οι “ερυθρόλευκοι” συνέτριψαν 4-0 τους Φθιώτες για τη 18η αγωνιστική της Super League

χάρη σε τρία γκολ του Ελ Αραμπί και ένα του Βαλμπουενά. Έφτασε τις 13 νίκες στο πρωτάθλημα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ενώ οι Φθιώτες υπέστησαν την πρώτη τους εντός έδρας ήττα.
1. Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΣΙΣΤ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ, ΓΚΟΛ ΑΡΑΜΠΙ
Ο Ολυμπιακός κατέβηκε με τον Γκασπάρ δεξιό μπακ, τον Μπα -ξανά- δίπλα στον Σεμέδο και στη μεσοεπιθετική τριάδα ο Μπενζιά. Οι υπόλοιπες θέσεις λίγο πολύ αναμενόμενες. Οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να φύγουν με το “διπλό” από την έδρα μιας ομάδας που δεν είχε ηττηθεί φέτος στο ΔΑΚ. Από το ξεκίνημα του ματς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κυριάρχησε στο παιχνίδι. Αρχικά με επιθέσεις από αριστερά και αργότερα από τον άξονα και τη δεξιά πλευρά.
Η πρώτη άξια αναφοράς τελική ήρθε από τον Ελ Αραμπί στο 19′, όταν ο Μαροκινός γύρισε το σώμα και με δυνατό σουτ υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον Θεοδωρόπουλο. Ο Αφρικανός είχε προειδοποιήσει για ό,τι θα επακολουθήσει. Δύο λεπτά μετά ο Μπουχαλάκης άλλαξε εντυπωσιακά τη μπάλα με τον Βαλμπουενά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ακολούθησε στο 33′ η κεφαλιά του Μπα στο δοκάρι και στο 40′ ήρθε το 0-1. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ελ Αραμπί με φοβερή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να διασπάσει την άμυνα της Λαμίας, η οποία το μόνο που είχε καταφέρει επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν το σουτ του Δημούτσου έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ. Το πρώτο 45λεπτο ήταν μια “ερυθρόλευκη” κυριαρχία, που απέδωσε καρπούς από δύο παίκτες που κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.
2. Ο KILLER ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ
Ο Ολυμπιακός με το τέρμα που είχε βρει στο πρώτο ημίχρονο έδιωξε το άγχος που θα προκαλούσε το 0-0. Δεν είναι και λίγα τα παιχνίδια στα οποία οι ερυθρόλευκοι πάνε φέτος με ισόπαλο αποτέλεσμα στο ημίχρονο (επτά). Τα πράγματα για τη Λαμία έγιναν πιο δύσκολα στο 51′. Ο Ελ Αραμπί εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη πάσα του Βάντερσον προς τα πίσω. Ο Μαροκινός μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε να κάνει πάσα αριστερά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Πλιάτσικα. Έτσι, του στρώθηκε ιδανικά και με δυνατό σουτ με το αριστερό, σκόραρε (0-2).
Είχε μόλις φτάσει τα 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και είχε πιάσει τον περσινό πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού, Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής φορ είναι killer και τέτοια λάθη δεν τα αφήνει να πάνε αναξιοποίητα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν… φτερά στα πόδια. Συνέχισαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η Λαμία σήκωσε λευκή πετσέτα, αδυνατώντας να κοιτάξει στα μάτια μια σαφέστατα πιο ποιοτική ομάδα.
3. ΤΟ 7/7 ΤΟΥ ΜΑΤΙΕ
Στο 59′ και στο 60′ τα σουτ που έκανε ο Μπενζιά είχαν ίδια κατάληξη. Έφυγαν πάνω από το δοκάρι. Στο 63′ ο Αλγερινός, που ήταν ξανά ορεξάτος, τραυματίστηκε. Ένιωσε ενοχλήσεις και στο επόμενο λεπτό έγινε αλλαγή με τον Λοβέρα. Στο 69′ ο Τσιμίκας ανατράπηκε από τον Πλιάτσικα και ο διαιτητής Πέτρος Τσαγκαράκης καταλόγισε πέναλτι.
Ο αμυντικός της Λαμίας αποβλήθηκε δεχόμενος δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ματιέ Βαλμπουενά στο 70′ έγραψε το 0-3 από την άσπρη βούλα. Αυτό ήταν το έβδομο γκολ του με την “ερυθρόλευκη” φανέλα και όλα από τα έντεκα βήματα.
Αλάνθαστος ο Γάλλος, που νωρίτερα είχε και την ασίστ στο πρώτο γκολ. Στο 76′ ο Μαρτίνς έκανε τον Βαλμπουενά αλλαγή και για να τον προστατέψει, αφού όλα είχαν κριθεί…
Τα λεπτά που ακολούθησαν στη Λαμία ήταν τυπική διαδικασία. Ο Ολυμπιακός όμως, που έπαιξε ενώπιον 2.500 οπαδών του, δεν έσβησε τη μηχανή. Ο Ελ Αραμπί ήταν σε τρομερό βράδυ και όταν στο 85′ έγινε αλλαγή με τον Χριστοδουλόπουλο, είχε προλάβει να φτάσει σε χατ τρικ. Στο 81′ ο Τσιμίκας έκανε σέντρα από αριστερά, ο Μασούρας δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα καθώς τον νίκησε ο Θεοδωρόπουλος.
Ο Ελ Αραμπί πήρε τη μπάλα με το αριστερό και εκτέλεσε για το 0-4. Αυτό ήταν το 13ο γκολ του Αραμπί στο πρωτάθλημα και 18ο συνολικά στη σεζόν.
Επρόκειτο για μια πειστική εμφάνιση των “ερυθρόλευκων” απέναντι σε μια Λαμία η οποία στο δεύτερο ημίχρονο έκανε μία ευκαιρία άξια αναφοράς, το γύρισμα του Ρόμανιτς από αριστερά που χτύπησε στο δεξί δοκάρι και κατέληξε άουτ.
sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου