Thursday, 5 August, 2021

ΠΑΟΚ, ο νέος βασιλιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου! Κατάκτηση του Πρωταθλήματος αήττητος!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε (5-0) τον Λεβαδειακό στη «φλεγόμενη» Τούμπα κι ανέβηκε με κάθε επισημότητα στο θρόνο του πρωταθλητή Ελλάδος…
Τριαντατέσσερα ολόκληρα χρόνια- και αριθμητικώς, προς αποφυγή παρεξηγήσεων: 34. Την τελευταία φορά που συνέβη, πρωθυπουργός στην Ελλάδα ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και το εθνικό μας νόμισμα ήταν η δραχμή.
Η ιστορία έγραφε «ΠΑΟΚ, πρωταθλητής Ελλάδος 1985» και ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί τότε πως θα χρειαζόταν να περάσουν 12.361 μέρες για να έρθει ξανά αυτή η στιγμή.Ημέρες δύσκολες, ημέρες υπομονής, χρόνια αναμονής. Όσο ο χρόνος μεγάλωνε, η φλόγα φούντωνε και η επιθυμία γινόταν κάψα…
Ο σύλλογος πέρασε μυριάδες τρικυμίες, με τις διάφορες διοικήσεις που ανέλαβαν το τιμόνι του (Βουλινός, Μπατατούδης κ.α.) να τον πληγώνουν ανεπανόρθωτα.
Μέχρι που…
Μέχρι που μεγαλομέτοχος του συλλόγου έγινε ο Ιβάν Σαββίδης και, αυτομάτως, ο ΠΑΟΚ άλλαξε επίπεδο. Μετά από μια «αναγνωριστική» διετία, ο Δικέφαλος άρχισε ν’ ανεβαίνει δυο-δυο τα ποδοσφαιρικά σκαλιά, και μεταμορφώθηκε από εν δυνάμει πρωταθλητής σε άμεσο ανταγωνιστή κι από σήμερα σε αδιαμφισβήτητο κάτοχο του θρόνου.
Η ξηρασία έλαβε τέλος! Το τελευταίο σφύριγμα κόντρα στον Λεβαδειακό, φέρνει ξανά τον ΠΑΟΚ στο Νο 1 ολόκληρης της Ελλάδας.
Μάλιστα το επίτευγμα γίνεται ακόμα πιο εκκωφαντικό, καθώς ο ΠΑΟΚ κατακτά όπως όλα δείχνουν αήττητος το πρωτάθλημα, κάτι που έχει συμβεί μόνο μία ακόμα φορά στα μέρη μας (Παναθηναϊκός, 1963-1964).


Πέραν τούτου, όμως, αυτή η κατάκτηση του τίτλου είναι ξεχωριστής σημασίας και για έναν άλλο λόγο: μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, φέτος ήρθε η σειρά του ΠΑΟΚ να γευτεί το νέκταρ του απόλυτου θριάμβου. Δύο σεζόν, δύο διαφορετικοί πρωταθλητές- κάτι το οποίο είναι η επιτομή της ποδοσφαιρικής κανονικότητας στην Ευρώπη, ωστόσο σε μας αποτελούσε σχεδόν παρανοϊκή σκέψη και σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Το SDNA, το Μέσο που πρωτοστάτησε στο γκρέμισμα της σύγχρονης Παράγκας και τάχθηκε από την πρώτη στιγμή απέναντι από τη Συμμορία και την Εγκληματική Οργάνωση που αποτελούσαν το αδηφάγο καρκίνωμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, συγχαίρει, μετά την Ένωση το 2018, τον έτερο Δικέφαλο για την πανάξια κατάκτηση του φετινού τίτλου.
Αίφνης, την τελευταία διετία το τοπίο στη δύσμοιρη Superleague δείχνει να καθαρίζει ολοένα και περισσότερο κι αυτό είναι κάτι που ουδείς- αν αφήσει στην άκρη τις οπαδικές του παρωπίδες και τα οικονομικά συμφέροντα- μπορεί ν’ αρνηθεί.
Είναι η κορυφαία στιγμή δικαίωσης για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο, τον υγιή συναγωνισμό. Επιτέλους, το ποδόσφαιρο είναι ξανά για όλους. Όλοι έχουν δικαίωμα στην ελπίδα, όλοι έχουν δικαίωμα στη χαρά. Μετά από δεκαετίες έχουμε τρεις διαφορετικούς πρωταθλητές την τελευταία τριετία…
Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, η σημερινή μέρα συνιστά σφιχταγκάλιασμα με την Ιστορία. Τα 34 χρόνια αναμονής λαμβάνουν τέλος και η Θεσσαλονίκη «καίγεται» με φωτιές ασπρόμαυρης απόχρωσης.
Εκείνο που μέχρι πριν μια σκάρτη τριετία έμοιαζε γι’ αυτούς με ευσεβή πόθο, έναν ιδιόμορφο “Careless Whisper” ειπωμένο από τα χείλη ανθρώπων που έχουν προλάβει τις βάτες και την περμανάντ, σήμερα μεταμορφώνεται σε ατέρμονη κραυγή που ακούγεται από άκρη σ’ άκρη στην Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχουν φίλοι του Δικεφάλου:
ΠΑΟΚ, ο νέος βασιλιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου