Friday, 29 March, 2024

ΠΑΟΚ – Σλόβαν 3-2: Πλήρωσε τα λάθη του και αποκλείστηκε παρά τη νίκη

Ο ΠΑΟΚ αν και κέρδισε με 3-2 τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Τούμπα αποκλείστηκε και από το Europa League πληρώνοντας την ήττα του στο πρώτο παιχνίδι.
Μια νίκη χωρίς αντίκρισμα πήρε ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη το βράδυ επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας καθώς το τελικό 3-2 με το οποίο επικράτησε ο “δικέφαλος” δεν ήταν αρκετό για να του δώσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League μετά την ήττα στο πρώτο ματς με 1-0.
Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα δέχτηκε δυο γκολ στην Τούμπα και παρά το γεγονός ότι απείλησε και είχε τις ευκαιρίες να φτάσει ακόμα και σε τέταρτο γκολ δεν τα κατάφερε. Έτσι αποκλείστηκε και από τη συνέχεια του Europa League μετά και από το Champions League και αποχαιρέτησε την Ευρώπη αρκετά νωρίς τη φετινή σεζόν.
1. ΔΕΧΤΗΚΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥΤ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΝ
Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα, όπως αναμενόταν, στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και πήρε την υπεροχή ψάχνοντας για ένα γρήγορο γκολ που θα τον έφερνε σε θέση οδηγού. Απείλησε μάλιστα στο 7′ με την κεφαλιά του Άκπομ να διώχνει σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Σλόβαν. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πίεζε, κέρδιζε κόρνερ αλλά δεν μπορούσε να κάνει τελικές προς την εστία και να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Γκρέιφ.
Αυτό που δεν ήθελε με τίποτα η ομάδα του Φερέιρα ήταν να δεχτεί γκολ. Αυτό ήρθε όμως από τη Σλόβαν στην πρώτη της τελική προς την εστία του Πασχαλάκη και μετά από ένα απίστευτο σουτ του Μεντβέντεφ. Ο μπακ των φιλοξενούμενων έπιασε ένα απίστευτο σουτ έξω από την περιοχή και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1 της Σλόβαν.
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να απειλήσει με τον Πέλκα στο 45′ αλλά ο γκολκίπερ της Σλόβαν μπόρεσε και απομάκρυνε τη μπάλα.
2. Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΒΙΝΤΕΡΦΣΚΙ ΕΔΩΣΕ ΠΝΟΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ
Με την έναρξη του δευτέρου μέρος ο Φερέιρα έβγαλε από την ενδεκάδα τον αρνητικότατο Πέλκα και έβαλε στη θέση του τον Σβιντέρφσκι. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ έψαχνε τρία γκολ για να μπορέσει να φτάσει στην πρόκριση.
Η αλλαγή αυτή έδωσε πνοή στον ΠΑΟΚ που κατάφερε να φέρει στο ματς στα ίσια στο 48′. Σε σέντρα από τα αριστερά του Γιαννούλη ο Λημνιός μέσα στην περιοχή με τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Δυο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο Σβιντέρφσκι μέσα από την περιοχή με σουτ με το δεξί σε γύρισμα από τα δεξιά σκόραρε και έβαλε… φωτιά στην Τούμπα.
Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία)
Βοηθοί: Μεχμέτ Τσουλούμ (Σουηδία), Στέφαν Χάλμπεργκ (Σουηδία)
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (64′ Μίσιτς), Ελ Καντουρί (31′ Ντούγκλας), Λημνιό, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (46′ Σβιντέρφσκι), Άκπομ.
ΣΛΟΒΑΝ (Γιαν Κόζακ): Γκρέιφ, Ντε Γκαμπς, Μόχα, Σποράρ, Ιμπαίμ, Αμπένα, Μεντβέντεφ, Χόλμαν, Μποζίνκοφ, Μπάιριτς, Ντε Μάρκο
Γκολ: 48′ Λημνιός, 50′ Σβιντέρφσκι, 87′ Γιαννούλης/38′ Μεντβέντεφ, 62′ Ντε Μάρκο
Κίτρινες: 52′ Ντε Καμπς.
sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου