Sunday, 26 September, 2021

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη

Στο περιθώριο της Γιορτής Ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Πέλλας, ο Γιώργος Γκιρτζίκης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στον «Λόγο της Πέλλας» και εκτός από την εκδήλωση αναφέρθηκε στα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν τόσο το ερασιτεχνικό, όσο και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Για την Γιορτή Ποδοσφαίρου:«Εξεπλάγην από το αγκάλιασμα που έγινε απ’ όλο τον φίλαθλο κόσμο σε αυτή την εκδήλωση, όπου τιμήθηκαν αρκετά πρόσωπα. Παρόλο που αυτό το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Πέλλας είναι ενός έτους, βλέπω ότι αναγνωρίζει με την πρώτη θητεία του τους ανθρώπους που υπηρετούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο νομό και κάνει μία προσπάθεια ανάδειξης γενικότερα σε όλους τους τομείς».

Για τις σχέσεις της ΕΠΟ με την ΕΠΣ Πέλλας: «Έχει κάνει τα βήματα που χρειάζονται για να έχει συνεργασία με τα κέντρα αποφάσεων που είναι η ΕΠΟ. Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα αυτό δε συνέβαινε και οφείλω να το πω εγώ που είμαι 18 χρόνια στην ομοσπονδία. Υπήρχαν διαφορετικές αντιλήψεις και σκέψεις. Στη δική μου θητεία, που μετρά μόλις ένα μήνα, υπήρξε ένα καθολικό αγκάλιασμα απ’ όλες τις Ενώσεις της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι μου δίνουν το βαρύ φορτίο του να είμαι δίκαιος, να αλλάξω πράγματα. Αυτή η σύμπνοια που υπήρξε αυτή την κατεύθυνση έδειξε και οφείλω να το σεβαστώ».

Για τη «στροφή» του κόσμου προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο:«Η αλήθεια είναι πως όλο και περισσότερος κόσμος πηγαίνει για να παρακολουθήσει τα τοπικά πρωταθλήματα. Και μου το επιβεβαιώνουν συνεχώς οι άνθρωποι όλων των Ενώσεων που μιλάω καθημερινά είτε τηλεφωνικά, είτε κατ’ ιδίαν».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου:
«Η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα ασφαλώς και επηρεάζει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όταν οι νέοι είναι άνεργοι και δεν έχουν τα στοιχειώδη, πως είναι δυνατόν να κάνουν αυτό που κάναμε εμείς; Εγώ όταν ήμουν 23 ετών είχα δουλειά και μπορούσα να διαθέσω μέρος των εσόδων μου για να ενισχύσω την προσπάθεια της ομάδας του χωριού μου. Όταν ένας νέος είναι άνεργος και περιμένει από τον πατέρα του χαρτζιλίκι για να πιει έναν καφέ, πως είναι δυνατόν να του περισσεύουν για να τα βάλει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Γι’ αυτό δεν υπάρχει ανταπόκριση από νέους ανθρώπους και πρέπει να το αναπληρώσει η πολιτεία. Μεράκι και όρεξη υπάρχει, αλλά χρειάζεται μία βοήθεια».

Για τις προτάσεις του προς την πολιτεία:«Στην πρώτη συνάντηση που είχα με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Κοντονή του είπα πως θα πρέπει να φορολογηθούν οι στοιχηματικές εταιρίες. Να εισπράξει τους φόρους το κράτος και ένα μέρος από αυτά να πάνε στις Ενώσεις που οργανώνουν το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κάθε νομού. Επίσης να παίρνουν μία επιχορήγηση που θα τους καλύπτει τα απολύτως αναγκαία, για παράδειγμα τα υλικά που χρειάζεται για να ντύσουν τους ποδοσφαιριστές τους. Αν τα αναλάβει αυτά η πολιτεία, που είναι υποχρέωσή της, τότε θα ενδιαφερθούν περισσότεροι νέοι για να ασχοληθούν ενεργά».

Για την αναβολή της Σούπερ Λίγκας:«Αν πούμε ότι αναβάλλουμε το πρωτάθλημα για να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, δε με βρίσκει σύμφωνο. Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα και μέσα από μία καλή συνεργασία μπορούμε να καταλήξουμε εκεί που πρέπει. Όπως είπε και ο ίδιος ο υφυπουργός, δε σημαίνει πως επειδή αναβλήθηκε το πρωτάθλημα για μία εβδομάδα, την επόμενη Κυριακή θα έχει πετύχει κάτι. Βάζει απλά έναν προβληματισμό».

Για τις ευθύνες των ΠΑΕ στα επεισόδια:«Θα πρέπει να λάβουν πιο αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης και παραδειγματική τιμωρία όσων δεν τηρούν τους κανόνες. Είναι φίλαθλοι όσοι μπαίνουν με ρόπαλα, καδρόνια και κουκούλες στα γήπεδα; Είναι ταραξίες που δεν επιτρέπεται να εμφανίζονται και αυτό πρέπει να προβληματίσει τις ΠΑΕ και φυσικά την πολιτεία».

*Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιώργος Γκιρτζίκης βρέθηκε στη Ζυρίχη, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ. Στη συνέχεια πήγε στη Νιόν και συνομίλησε με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

blater platini

Χαράλαμπος Μπούμπας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου