Friday, 28 June, 2024

Πρώτος ο Τεντόγλου στο 2ο Piraeus Street Long Jump

Μπροστά σε γεμάτες κερκίδες που στήθηκαν έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο, ο Μίλτος Τεντόγλου, προσέφερε άλλη μία παράσταση στο 2ο Piraeus Street Long Jump, όπου με 8,06μ. πήρε την πρώτη θέση στο μήκος.

Η μεγάλη επίδοση της βραδιάς έγινε στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες, με την Αλίνα Ροτάρου Κότμαν από τη Ρουμανία να κάνει άλμα στα 6,94μ κι εκτός την πρωτιά να πετυχαίνει και την τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο στο τρέχον έτος. Ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρόσφατα κάτοχος του χρυσού και στο Ευρωπαϊκό, ο οποίος αυτήν περίοδο βρίσκεται στην τελική φάση της προετοιμασίας του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, μπορεί να μην έβγαλε το πολύ μεγάλο άλμα που ίσως να περίμενε ο κόσμος, παρ΄ όλα αυτά με το 8,06μ. ήταν νικητής.
Στον αγώνα μετείχαν ακόμα ο τέταρτος, ο πέμπτος και ο έκτος του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Ρώμη, δηλαδή ο Βρετανός Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς, ο Γάλλος Τομ Καμπάν και ο Βούλγαρος Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ, αλλά και χάλκινος το 2022 στο Μόναχο, Γάλλος Ζιλ Πομερί.

Ο αγώνας των γυναικών στο 2ο Piraeus Street Long Jump ήταν συναρπαστικός και δεν έβγαλε απλά ρεκόρ αγώνων, αλλά και την τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2024.

Την πέτυχε η χάλκινη στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, Αλίνα Ροτάρου Κότμαν από τη Ρουμανία με 6.94 (1.7) στην τελευταία της προσπάθεια. Η επίδοση αυτή υπολείπεται μόνο του 7.22 της Γερμανίδας Μαλάικα Μιχάμπο και του 7.17 της Αμερικανίδας Τάρα Ντέιβις-Γούντχολ, ενώ ισοφαρίζει το άλμα της Ιταλίδας Λαρίσα Ιαπικίνο.

Εντωμεταξύ, λίγο έλειψε να τραυματιστεί ο Μίλτος Τεντόγλου στο 2ο Piraeus Street Long Jump.

Λίγες μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε φόρα για να εκτελέσει το 4ο άλμα του, αλλά με το που πάτησε στη βαλβίδα το πόδι του γλίστρησε με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να προσγειωθεί άτσαλα στο σκάμμα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.