Thursday, 28 March, 2024

Στην Ελλάδα ο τελικός του UEFA Super Cup! Πότε θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης»

UEFA: Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει δύο ευρωπαϊκούς τελικούς, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να ανακοινώνει επίσημα τη διεξαγωγή του πρώτου.

Ο λόγος για το European Super Cup του 2023, το οποίο θα γίνει στην έδρα του Ολυμπιακού, το «Γ. Καραϊσκάκης».

Η αναμέτρηση του πρωταθλητή του Champions League, με τον αντίστοιχο του Europa League θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Αυγούστου στις 22:00. Να θυμίσουμε ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε το συγκεκριμένο παιχνίδι να γίνεται στο Καζάν, αλλά ο αποκλεισμός της Ρωσίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, άλλαξε τα σχέδια της UEFA.

Το «Γ. Καραϊσκάκης» θα φιλοξενήσει και πάλι έναν ευρωπαϊκό τελικό, μετά από 52 χρόνια! Το 1971 είχαν διεξαχθεί τα δύο ματς του Κυπέλλου Κυπελλούχων, με την Τσέλσι να κερδίζει 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο (μετά το 1-1 στο πρώτο) και να κατακτά το τρόπαιο.

Τον Απρίλιο οι ανακοινώσεις για την «OPAP Arena»

Το Super Cup του 2023 είναι ο ένας από τους δύο τελικούς που θα φιλοξενήσει η Ελλάδα. Ο άλλος είναι το ματς που θα κρίνει τον τροπαιούχο του Europa Conference League 2024.

Ο τελικός της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο «σπίτι» της ΑΕΚ, την «OPAP Arena». Η επισημοποίηση αναμένεται στις 4 Απριλίου, ήτοι στην επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Τότε θα ανακοινωθούν οι έδρες όλων των τελικών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη σεζόν 2023/24.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου