Saturday, 27 July, 2024

Τέσσερις ομάδες δεν πήραν άδεια για να αγωνιστούν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν

Η σεζόν έφτασε στο τέλος της με Ρεάλ Μαδρίτης, Αταλάντα και φυσικά Ολυμπιακό να κατακτούν Champions, Europa & Conference League αντίστοιχα, με την Ευρώπη να ετοιμάζεται να μπει στη νέα εποχή με τα ενιαία πρωταθλήματα 36 ομάδων από τον Σεπτέμβριο.

Φυσικά, τα προκριματικά προηγούνται και θα ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου, με τέσσερις ομάδες από όλη τη γηραιά ήπειρο να αποτυγχάνουν να εξασφαλίσουν τη σχετική άδεια και να μένουν… εντός συνόρων τη σεζόν 2024/25 παρότι εξασφάλισαν μέσω των πρωταθλημάτων τους την έξοδο στην Ευρώπη. Δύο εξ αυτών είναι από το Λουξεμβούργο, με την περσινή πρωταθλήτρια, Σουίφτ Εσπεράνζ, να τερματίζει δεύτερη και την ιστορική Ζενές Ες πέμπτη αλλά καμία εξ αυτών να μην παίζει στο επόμενο Conference League – κάτι που ωφέλησε την έκτη, Στράσεν.
Τα δύο κλαμπ δεν πήραν την πολυπόθητη άδεια ελέω οικονομικών προβλημάτων, την ώρα που στη Σλοβενία, η Ρογκάσκα κατακτούσε το Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά υποβιβάστηκε λόγω αντίστοιχων μπελάδων, που παράλληλα την άφησαν εκτός Ευρώπης.

Τέλος, η λετονική Βαλμιέρα τερμάτισε τέταρτη στο πρωτάθλημα του 2023 αλλά επίσης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την άδεια της UEFA, με αποτέλεσμα η πέμπτη, Λιεπάγια, να πάρει τη θέση της.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου