Friday, 29 March, 2024

Το τελικό πλάνο της Γ’ Εθνικής

Επισημοποιήθηκαν την Τετάρτη, 31.10 οι αλλαγές στην ανανεωμένη προκήρυξη της Γ’ Εθνικής για την άνοδο στη Football League και τον υποβιβασμό στα τοπικά Πρωταθλήματα.
Μετά την επικύρωση της αναδιάρθρωσης γνωστοποιήθηκαν οι οριστικές αποφάσεις της ΕΠΟ σχετικά με τις ομάδες που θα ανέβουν στο τέλος της τρέχουσας σεζόν στη Football League, αλλά και αυτές που θα υποβιβαστούν στα τοπικά Πρωταθλήματα.Σε ό,τι αφορά την άνοδο, όπως είχε γνωστό μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 25/10, θα ανέβουν συνολικά 12 ομάδες. Οι πρωταθλητές των οκτώ ομίλων και τέσσερις εκ των δευτεραθλητών, οι οποίοι θα προκύψουν ύστερα από αγώνες μπαράζ.Η διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι πως δεν θα ακολουθηθεί η περσινή αντίστοιχη διαδικασία που είχε γίνει για τους πρωταθλητές με τον χωρισμό σε δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Η διαδικασία φέτος θα είναι διαφορετική και πιο απλή.
Μετά από κλήρωση θα προκύψουν τέσσερα ζευγάρια ανάμεσα στους οκτώ δευτεραθλητές, και ύστερα από μια διαδικασία διπλών αγώνων θα προκύψουν τα τέσσερα έξτρα εισιτήρια για τη Football League πέραν των οκτώ πρωταθλητών.
Σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό, θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα καταταγούν από τη 10η θέση και κάτω σε όλους τους ομίλους, με πιο απλά λόγια στον 2ο όμιλο των ομάδων της Πέλλας, ο 9ος της κατάταξης παραμένει στην κατηγορία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου