Friday, 19 April, 2024

Η 7χρονη Αναστασία Ρεκτσίνη κατέκτησε το χρυσό στους Παναιγυπτιακούς αγώνες ρυθμικής

Μία σπουδαία νίκη κατέκτησε μία 7χρονη Αιγυπτιώτισσα από το Κάιρο, η Αναστασία Ρεκτσίνη, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο βάθρο των Παναιγυπτιακών Αγώνων Ρυθμικής Γυμναστικής

που διεξήχθη στις 9 Νοεμβρίου, στην κατηγορία των παιδιών μέχρι οκτώ ετών.
Η Αναστασία είναι κόρη του Ευστράτιου Ρεκτσίνη και της Μάι Χούρι και εγγονή του επί πολλά χρόνια Δ/ντή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Αντώνη Ρεκτσίνη.
Η επιτυχία της μικρής Αιγυπτιώτισσας σκόρπισε χαρά στην ελληνική παροικία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.


Να σημειωθεί ότι παλαιότερα ο Αιγυπτιακός ελληνισμός διακρινόταν από τις επιτυχίες των αθλητών του. Η συρρίκνωση περιόρισε τις επιτυχίες, αλλά η μικρή Αναστασία Ρεκτσίνη αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη παρουσία του ελληνισμού στη χώρα του Νείλου και σε αυτόν τον τομέα.


Η μικρή Αναστασία συνεχίζει την πορεία διακεκριμένων Αιγυπτιωτών αθλητών που διακρίθηκαν στο παρελθόν στον αιγυπτιακό αθλητισμό. Έχουν περάσει πολλά χρόνια αδράνειας και απουσίας Ελλήνων από τον πρωταθλητισμό στην Αίγυπτο.

Το 7χρονο αστέρι δίνει μια νέα πνοή ελπίδας και αισιοδοξίας και αναβιώνει τα όνειρα δεκάδων αιγυπτιωτών για πρωταθλητισμό και από αυτή τη μικρή της ηλικία μας θυμίζει ένα σπουδαίο μάθημα: Τα αγαθά κόποις κτώνται και ότι οι πραγματικές προσπαθείς και μεγάλες θυσίες πάντα ανταμείβονται.

 

 

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου