Friday, 24 January, 2025

Αύριο στην Βέροια το 2o Riv3r Enduro Crossing

Ένα μοναδικό θέαμα και ο μοναδικός αγώνας Hard Enduro στην Ελλάδα, θα εξελιχθεί αύριο στην Βέροια.

Η Εκτός Δρόμου Ομάδα (Ε.Δ.Ο.) και η Μηχανοκίνητη Αθλητική Ομάδα (Μ.Α.Ο) διοργανώνουν το 2ο Riv3r Enduro Crossing στις όχθες της κοίτης του Τριποτάμου στη Βέροια, στις 26 και 27 Μαΐου.

Ο αγώνας διοργανώνεται για δεύτερη φορά στα μαγευτικά τοπία της Βέροιας και φέτος αναμένονται και διεθνείς συμμετοχές, όπως αναφέρει ο διοργανωτής του αγώνα, Χάρης Παπαδόπουλος.

«Η ιδέα του αγώνα ανήκει σε ένα φίλο, τον Γιώργο Τριπολιτάκη. Πριν περίπου 4 χρόνια του “σκάλωσε” αυτή η ιδέα και σιγά σιγά μαζευτήκαμε κι άλλοι και το κάναμε. Πρώτη φορά έγινε το 2016, φέτος θα γίνει για δεύτερη φορά και θα έχουμε συμμετοχές και από το εξωτερικό» λέει χαρακτηριστικά ο Χάρης Παπαδόπουλος.

Ο αγώνας προορίζεται για αναβάτες με ικανότητα και εμπειρία, προσφέροντας θέαμα πρωτόγνωρο για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Hard Enduro. Το Σάββατο 26/5 οι αναβάτες θα συμμετάσχουν σε μια διαδρομή (πρόλογος) μήκους 1.800 μέτρων, οριοθετημένη εξ ολοκλήρου με κορδέλα, από την οποία θα κριθεί η σειρά εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής 27/5. Η μορφή της διαδρομής θα είναι κυκλική και θα έχει φυσικά και τεχνικά περάσματα (εμπόδια).

«Είναι ιδιαίτερος αγώνας στην μορφή, δεν χρειάζεται ταχύτητα, θέλει μυαλό, να βλέπεις τα σημάδια και ουσιαστικά είναι αγώνας δεξιοτεχνίας και τεχνικής» αναφέρει ο Χάρης Παπαδόπουλος.

Οι κατηγορίες αναβατών που θα συμμετάσχουν είναι:

1. Expert

2. XL-Class

3. Trial

4. Veterans

5. Hobby

Η διαδρομή του κυριακάτικου αγώνα θα έχει μήκος 63 χιλιόμετρα (κλειστή εξ ολοκλήρου), θα είναι οριοθετημένη σε πολλά σημεία, θα αποτελείται από τρεις κύκλους (σκέλη) των 21 χλμ. έκαστο και θα έχει συνολικά 12 ειδικές (ΣΕΔ). Στο κάθε σκέλος θα υπάρχουν τέσσερα τεχνικά τμήματα, στα οποία θα επιτρέπεται η εξωτερική βοήθεια στους αναβάτες μόνο από τους ανθρώπους της διοργάνωσης, πλην του 2ου τμήματος, στο οποίο δεν θα υπάρχει καμία εξωτερική βοήθεια και από κανέναν. Τέλος, θα υπάρχουν σημεία ελέγχου χρόνου χωρίς ενδιάμεση ειδική διαδρομή, καθώς και περάσματα μέσα από μονοπάτια και ρέματα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Πηγή: seleo.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου