Tuesday, 2 July, 2024

Βόλος 2024: Φανταστικός Καραλής και νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 5,93 μ

Ένα πανελλήνιο ρεκόρ (5,93 μ.), ένα ρεκόρ αγώνων και δύο προσπάθειες στα 6,00 μ.

για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα-ήταν ο εξαιρετικός απολογισμός της παρουσίας του Εμμανουήλ Καραλή στο φετινό πρωτάθλημα. Ο αθλητής συνέχισε το ξέφρενο σερί, το οποίο ξεκίνησε στην ουσία στη Ρώμη αποζημιώνοντας τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Ο έμπειρος αθλητής ξεπέρασε τα 5,93 μ. και βελτίωσε το δικό του 5,92 μ., που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας. Ο 25χρονος αθλητής στη συνέχεια δοκίμασε στα 6,00 μ.. για τρίτη φορά μέσα σε σύντομο διάστημα. Μάλιστα το πρώτο από τα δύο άλματα που δοκίμασε ήταν αρκετά καλό, αφού ανέβηκε πάνω από τον πήχη.

Ο Καραλής είναι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του και δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Καραλής βελτίωσε και το ρεκόρ διοργάνωσης, που ήταν 5,82 μέτρα.

Ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,40 μ. με ένα άκυρο άλμα έπειτα συνέχισε στα 5,62 μ., 5,72 μ., και 5,93 μέτρα.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κάνω ένα ακόμη Πανελλήνιο ρεκόρ. Μου δίνει φοβερή ώθηση για τους Ολυμπιακούς αγώνες και αυτή η εμφάνιση. Στα 6 μέτρα ένιωθα κουρασμένος πιστεύω όμως ότι είναι ένα άλμα που θα βγει σύντομα. Ελπίζω να βγει στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο τίτλος του MVP είναι πλέον στο τσεπάκι μου. Ο Μίλτος πρέπει να κάνει πάνω από 8,50 μέτρα. Μίλτο καλή τύχη”, είπε ο Καραλής με το τέλος του αγώνα. Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) που πέρασε τα 5,62 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Νίκου Βαρσάμη πέτυχε αυτό που έδειχνε από καιρό πως είναι σε θέση να πετύχει, σε μια σεζόν σταθερή για εκείνον σε επιδόσεις πάνω από τα 5,50 μέτρα. Ο αθλητής ξεκίνησε με 5,20 μ., συνέχισε έπειτα στα 5,40 μ., 5,50 μ. και 5,62 μ. με καθαρά άλματα, ενώ έπειτα είχε τρεις προσπάθειες στα 5,67 μέτρα.

Ο Ρίζος με την ολοκλήρωση των προσπαθειών του έμεινε στον αγωνιστικό χώρο και πανηγύρισε με τον Καραλή το μεγάλο άλμα του δεύτερου στα 5,93 μέτρα. “Μετά από σχεδόν δυο χρόνια κατάφερα να κάνω νέο ατομικό ρεκόρ. Μπορεί όλα τα φώτα να έπεσαν στον Εμμανουήλ δεν πειράζει εγώ κρατάω αυτό που πέτυχα. Επιτέλους σιγά σιγά ανεβαίνουμε. Υπάρχουν κι άλλοι αγώνες μέσα στο καλοκαίρι. Πάμε για παραπάνω”, σχολίασε ο Ριζος.

Ο Πέτρος Χατζίου (ΟΣΦΠ) βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ με το άλμα του στα 5,40 μέτρα. Τις προσπάθειες των αθλητών χειροκρότησε και πανηγύρισε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που βρέθηκε στο πέταλο για να δει από κοντά το επί κοντώ.

Τριπλούν Ανδρών

Για μια ακόμη χρονιά ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) ήταν ο μεγάλος νικητής σε ένα πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο αθλητής έφτασε στη 12η νίκη του σε ανοιχτό στίβο με άλμα στα 16,39 μ. (0,8) στην τέταρτη προσπάθεια του. Ο αθλητής προσπάθησε να κυνηγήσει ένα μεγαλύτερο άλμα, ωστόσο κάποια τεχνικά λάθη δεν του επέτρεψαν να πετύχει την επίδοση που θα ήθελε. Τα πρώτα τους μετάλλια σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών κατέκτησαν οι δύο επόμενοι αθλητές. Δεύτερος ήταν ο Χρήστος Κουτσογάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 16,08 μ. (0,4) και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ και ο Δημήτρης Κούτσικας (ΑΟ Κάλλιστος) ήταν τρίτος με 15,77 μέτρα.

“Χαρούμενος για τη νίκη. Πικρία για την επίδοση. Φάνηκε ότι είχα καλύτερο άλμα. Τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα για την πρόκριση μου στους Ολυμπιακούς αγώνες. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις. Τώρα θα είμαστε σε αναμονή και ελπίζω για το καλύτερο”, είπε ο Τσιάμης.

3.000 μ. στιπλ Γυναικών
Η Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Ηρακλής) πέτυχε σήμερα την πρώτη της νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα Γυναικών και το συνδύασε με μια εξαιρετική επίδοση. Η αθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 10.01.61 βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ φτάνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της στο φράγμα των 10.00. Η αθλήτρια του Ιάσωνα Ιωαννίδη είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έχει ως στόχο να κυνηγήσει το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας Κ23. Η Ανδριάνα Μπονιώτη (Πανιώνιος ΓΣ) τερμάτισε σε 10.29.02 πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ και επίδοση πολύ κάτω από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ20. Η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (Πανιώνιος) δεν ήταν σήμερα όσο καλά θα ήθελε, ενώ έπεσε στο τελευταίο εμπόδιο και βρέθηκε από τη δεύτερη στην τρίτη θέση. Η αθλήτρια πέτυχε 10.31.52.

3.000 μ. Στιπλ Ανδρών
Ο Γιώργος Κύρτσης (ΓΑΣ Αγρινίου) ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της ημέρας, αφού κατάφερε να φτάσει στην πρώτη θέση στα 3.000 μ. στπλ με 8.53.81 σε μια κούρσα όπου δε χρειάστηκε να τρέξει στο ατομικό του ρεκόρ για να φτάσει στην πρώτη θέση. Ο 21χρονος-το 2025 θα είναι στην κατηγορία Κ23-έκανε κούρσα τακτικής και κατάφερε να αφήσει στη δεύτερη θέση τον έμπειρο Γιώργο Σταμούλη (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) με 8.56.64 και στην τρίτη τον Γιώργο Μίνο (ΟΣΦΠ) με 9.02.81. Ο Κύρτσης αναμένεται αύριο να τρέξει και στα 5.000 μέτρα.

1.500 μ. Ανδρών

Με ένα δυνατό φίνις στα τελευταία 50μ. ο Πέτρος Παπαϊωάννου (Πανναξιακός ΑΟ) υπερασπίστηκε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε την περσινή χρονιά. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ τερμάτισε σε 3.47.10 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής της κατηγορίας Κ23 θα διεκδικήσει την επόμενη χρονιά τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας. Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέλαβε ο Γιώργος Ματζαριδης (Πολυνίκης Ορεστιάδας) με 3.48.09 και στην τρίτη ο Σέργιος Διακοστεφανης (ΓΣ Αμαρουσίου) με 3.49.38.

1.500 μ. Γυναικών
Η Ανθή Κυριακοπούλου (ΠΑΟ) κατέκτησε σήμερα τον έκτο της τίτλο σε ανοιχτό και κλειστό στίβο τερματίζοντας πρώτη στα 1.500 μ. με 4.21.38. Η περσινή νικήτρια στο αγώνισμα, Μελίσα Αναστασάκης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν δεύτερη με 4.22.30 και νέο φετινό ρεκόρ και στην τρίτη η Κατερίνα Κουτλή (ΓΣ Ηλιούπολης) με 4.22.76. Η Δάφνη Λαβασσά (ΑΟ Βουλιαγμένης) μπήκε στα 1.500 μ. όπου ήταν τέταρτη με 4.25.10.

4Χ100 μ. Ανδρών και Γυναικών
Στα 4Χ100 μ. των ανδρών, ένα τελευταίο εξαιρετικό 100άρι από τον Γιάννη Νυφαντόπουλο χάρισε στην ομάδα του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος τη νίκη με χρόνο 41.38. Τα υπόλοιπα τρία μέλη της ομάδας ήταν ο Αυγερινός Χαβατζής, ο Κώστας Δουβαλίδης και ο Γιώργος Τουλούμης.

Αργυρό μετάλλιο για την ΓΕΑ Τρικάλων με τους Κώστα Ζήκο, Ορέστη Χάιδα, Γιώργο Χατζή και Κυριάκο Μπράχο και χρόνο 41.45, και χάλκινο για την τετράδα του Παναθηναϊκού με τους Γιώργο Κουρή, Βασίλη Μυριανθόπουλο, Γιάννη Βοσκόπουλο και Δημήτρη Λεβαντίνο με 41.79.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών είχαμε άνετη επικράτηση του ΓΣ Ηλιούπολης με τις Ελένη Φανουργάκη, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Αλάνα Μπερν και Ραφαέλα Σπανουδάκη. Ο χρόνος τους ήταν 46.58. Στη δεύτερη θέση κατατάχθηκε ο ΓΣ Κηφισιάς με χρόνο 48.22 που έβγαλαν οι Μαριτίνα Νικοπολίδη, Μαριάμ Ελγκάμπρι, Κορίνα Πολίτη και η καταπληκτική και ως σπρίντερ, Οξάνα Κορένεβα.

Στην τρίτη θέση ο ΑΟ Κάλλιστος από τη δεύτερη σειρά με τις Χαρά Παπανικολάου, Καλλιόπη Παυλακάκη, Περσεφόνη Χανιωτάκη και Χρύσα Λάκκα, μια τετράδα που τερμάτισε σε 48.27.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ Κ-23, ΒΟΛΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.