Thursday, 27 June, 2024

Εμμανουήλ Καραλής: Πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,92 μέτρα στο επί κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής το κατάφερε κι αυτό! Με άλμα στα 5,92 μέτρα, έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επι κοντώ,

καταρρίπτοντας μετά από 9 χρόνια, αυτό του Κώστα Φιλιππίδη από το 2015.

Λίγες ημέρες μετά το θρίαμβο με το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, ο Εμμανουήλ Καραλής επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση και στο μίτινγκ του Μπιγκόζ, όπου και έκανε πανελλήνιο ρεκόρ με τη δεύτερη προσπάθειά του στα 5,92 του επί κοντώ.

Το ραντεβού με την ιστορία για τον Εμμανουήλ Καραλή ήταν τελικά προγραμματισμένο για το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου!

Το Πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ πλέον γράφει δίπλα το όνομα του 25χρονου άλτη του επί κοντώ, καθώς στο μίτινγκ του Μπίντγκοζ κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,92 μ. και να βελτιώσει έτσι τα 5,91 μ. που κατείχε ο Κώστας Φιλιππίδης από τις 4 Ιουλίου του 2015. Ο 25χρονος με κεκτημένη ταχύτητα από το ασημένιο μετάλλιο στη Ρώμη και τον πολύ καλό αγώνα στο Fly Athens συμμετείχε στο μίτινγκ του Μπίντγκοζ όπου για δεύτερη φορά στην καριέρα του είδε τον πήχη σε προσπάθεια πάνω από τα 6,00 μέτρα. Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης του επί κοντώ ξεκίνησε τον αγώνα του με επιτυχημένη προσπάθεια στα 5,55 μ., πέρασε με τη δεύτερη τα 5,75 μ., με την πρώτη το 5,82 μ., άφησε στη συνέχεια τα 5,87 μ. (όσο και το προηγούμενο ρεκόρ του) για να κρατήσει δυνάμεις για τα 5,92 μέτρα. Στο ύψος αυτό πέρασε τον πήχη με τη δεύτερη προσπάθεια και στην έκανε δικό του το πανελλήνιο ρεκόρ. Στη συνέχεια ο αθλητής έκανε τρεις προσπάθειες στα 6,02 μέτρα.

Ο Καραλής ολοκλήρωσε σήμερα τον πέμπτο αγώνα της καλοκαιρινής περιόδου με άλμα πάνω από τα 5,70 μ. και τον τρίτο μέσα σε ένα δεκαήμερο με προσπάθεια πάνω από τα 5,80 μέτρα. Ο αθλητής του Χάρη Καραλή θα κάνει τον επόμενο αγώνα του το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Βόλο και έπειτα έναν ακόμη εκτός συνόρων αγώνα, πριν το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, που πέτυχε επίδοση κοντά στο φετινό του ρεκόρ (74,96 μ.). Ο Χανιώτης σφυροβόλος είχε καλύτερη βολή στα 74,82 μ. και κατέλαβε την τέταρτη θέση στο αγώνισμα .Ο αθλητής που προπονείται με τον Κωστή Παπαμαρκάκη ξεκίνησε τον αγώνα του με 71,59 μ., συνέχισε με 73,56 μ. και 74,42 μ. ακολούθησαν τα 74,82 μ. και στις τελευταίες βολές είχε 74,10 μ. και άκυρη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.