Friday, 28 June, 2024

Επιτυχίες και μετάλλια για τους αθλητές, του Σκακιστικού Συλλόγου Έδεσσας

Συνεχίζεται η παράδοση που θέλει τον Σκακιστικό Σύλλογο Έδεσσας (8×8) να βγάζει σπουδαίες αθλήτριες την τελευταία δεκαετία.

Μετά τη Βασιλική Σαμαρά  (μαθήτρια Λυκείου) και την Μαρία Μπαγγέα (μαθήτρια Γυμνασίου) που διαπρέπουν στις σκακιέρες εδώ και καιρό, έρχεται να προστεθεί η μαθήτρια Δημοτικού, Κατερίνα Χρήστου, η οποία στην πρώτη της αγωνιστική χρονιά, δείχνει να ξεχωρίζει στην κατηγορία της (Κ12). Η 1η θέση στα κορίτσια Δημοτικού της Κεντροδυτικής Μακεδονίας τον Απρίλιο και η 4η στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα της Λάρισας, ήταν απλά ο προπομπός των επιτυχιών. Την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει. Σε δύο συνεχόμενα καλοκαιρινά Τουρνουά της ΕΣΣΚΕΔΥΜ πιστοποίησε την ποιότητα του ταλέντου της με συνεχόμενες πρωτιές.

Την Κυριακή 16/6/2024 στο “1ο Τουρνουά Κώστας Αλεξίου” στην Πτολεμαΐδα έκανε την αρχή με χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των κοριτσιών και χάλκινο στη γενική κατηγορία. Την Κυριακή 23/6/2024, στο “2ο Τουρνουά Λευτέρης Ναβροζίδης” στο Κιλκίς έλαβε το χρυσό μετάλλιο για την 1η θέση στη γενική κατηγορία (αγόρια και κορίτσια).

Στο ίδιο τουρνουά του Κιλκίς, στο αγωνιστικό γκρουπ των μεγάλων, η Σαμαρά Βασιλική κατέκτησε και αυτή το χρυσό μετάλλιο και την 1η θέση στα κορίτσια, πιστοποιώντας την μεγάλη της κλάση.

Αναμφίβολα τα “χρυσά” κορίτσια της Έδεσσας αποτελούν εχέγγυο για σημαντικότερες διακρίσεις, και ένα λαμπρό μέλλον του Εδεσσαϊκού Σκακιού τα επόμενα χρόνια.Ο Σύλλογος Εδεσσαίων Σκακιστών 8×8 συγχαίρει θερμά τα κορίτσια για τις αθλήτριες και τους αθλητές. Πάντα επιτυχίες!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.