Sunday, 23 June, 2024

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ για τον τίτλο του πρωταθλητή

Μετά από μία πολύ ανταγωνιστική σειρά ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ο φετινός πρωταθλητής Basket League θα κριθεί οριστικά στο ΟΑΚΑ, όπου θα λάβει χώρα απόψε το Game 5 των τελικών (21:15,ΕΡΤ).

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στην κατάμεστη έδρα του τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να έχουν έναν και μοναδικό κοινό στόχο: τη νίκη που θα τις φέρει στην κορυφή της Ελλάδας.

Οι πράσινοι, αρχικά, βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση στην αρχή της σειράς, καθώς έχασαν τα δύο πρώτα ματς σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έδειξε για μία ακόμη φορά χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο και να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2. Πλέον, ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει φέρει την κατάσταση στα μέτρα του, αφού θα παίξει το ματς που θα κρίνει τον τίτλο στην «καυτή» έδρα του, έχοντας ξεκάθαρο μομέντουμ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί μία τελευταία καλή εμφάνιση για την εξασφάλιση του τίτλου. Σε περίπτωση που τα καταφέρει, το «τριφύλλι» θα γράψει ιστορία, αφού η τελευταία ανατροπή από το 0-2 σε σειρά ήταν το μακρινό 2002, με «θύτη» την ΑΕΚ και «θύμα» τον Ολυμπιακό στους τελικούς.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός υπέστη μία μικρή «ψυχρολουσία» και καλείται να αντιδράσει. Οι ερυθρόλευκοι είχαν δύο match ball σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, όμως δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην «πίεση», με αποτέλεσμα να καλούνται πλέον να «σπάσουν» ξανά την έδρα του «αιώνιου αντιπάλου» του έτσι ώστε να κατακτήσουν τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται πλέον να ξανακάνει αυτό που έκανε πριν λίγους μήνες στη Βαρκελώνη, όταν και πέρασε από την έδρα της Μπαρτσελόνα σε Game 5 και προκρίθηκε στο Final Four. Αξίζει να σημειωθεί, ότι «διπλό» σε Game 5 τελικών έχει γίνει μόνο δύο φορές (1999, 2017) και αμφότερες από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να επιλέξει και πάλι τον 7ο ξένο που θα «κοπεί» από το ρόστερ (Βιλντόζα ή Μπαλτσερόφσκι). Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα πέρα από το γνωστό του Μουσταφά Φαλ.

Την μεγάλη αναμέτρηση στο κλειστό του ΟΑΚΑ θα διευθύνουν οι Πουρσανίδης, Καρπάνος και Κατραχούρας.

(14/06, 21:15, ΕΡΤ3)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου