Sunday, 23 March, 2025
(250322) -- NANJING, March 22, 2025 (Xinhua) -- Emmanouil Karalis of Greece celebrates after clearing 6.05m during the men's pole vault final at the 2025 World Athletics Indoor Championships in Nanjing, east China's Jiangsu Province, March 22, 2025. (Xinhua/Yang Lei)

Ναντζίνγκ 2025: Εμμανουήλ Καραλής: Ασημένιος στο παγκόσμιο

Χαμογελαστός, γεμάτος αυτοπεποίθηση και έτοιμος να δουλέψει ακόμη

πιο σκληρά για να πετύχει τους στόχους του, εμφανίστηκε ο Εμμανουήλ Καραλής, στη μεικτή ζώνη, λίγο πριν παραλάβει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ναντζίνγκ της Κίνας. “Σήμερα είχα πολύ καλή προσπάθεια στα 6,10. Η φετινή ήταν η καλύτερη σεζόν της ζωής μου. Έκανα τέσσερις φορές πάνω από 6,00 μ. και μια σειρά από εξαιρετικές εμφανίσεις. Δεν μπορώ να τα συνειδητοποιήσω όλα αυτά παρότι τα ζω, όμως, οι άλλοι μου λένε πόσο σπουδαία είναι αυτά που κάνω. Είμαι σε φοβερή κατάσταση. Είναι κάτι που πηγαίνει από μόνο του. Όταν νιώθεις καλά και είσαι ευτυχισμένος και ξέρεις πως έχεις δουλέψει, όλα πάνε στον αυτόματο“, είπε αρχικά ο αθλητής μιλώντας στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε για τις αλλαγές που έκανε τα τελευταία χρόνια και έφεραν τις σπουδαίες επιδόσεις.

“Αυτό που άλλαξε είναι το προπονητικό γκρουπ. Ο πατέρας μου Χάρης Καραλής, ο Γιώργος Πομάσκι, ο Πολωνός Μάρτσιν Στσεπάνσκι έχουν την προπονητική μου επίβλεψη και ο καθένας από την πλευρά του βλέπει το καλύτερο για εμένα και μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει πάρα πολύ καλά. Σίγουρα έχω δουλέψει κι εγώ πολύ σκληρά, όμως, ό,τι βλέπετε αυτή τη στιγμή είναι η δουλειά των τριών αυτών προπονητών.

Έχει αλλάξει όλη μου η ψυχολογία, αγαπάω πλέον αυτό το αγώνισμα, απολαμβάνω όλη τη διαδικασία. Βλέπω θετικά τον αγώνα και οραματίζομαι πάρα πολύ. Όλα αυτά λειτουργούν“.

Ο αθλητής αναφέρθηκε και στην απόφαση του να ξεκινήσει τον αγώνα του στα 5,70 μέτρα. “Πρώτη φορά ξεκινάω από το 5,70 μ., ένα πολύ σημαντικό ύψος. Μόνο εγώ και ο Μόντο ξεκινήσαμε σε αυτό το ύψος. Με το που το πέρασα όλα πήγαν στον αυτόματα. Ήθελα να περάσω όλα τα ύψη με τη πρώτη. Όλα πήγαν βάσει σχεδίου“. Ο Σουηδός αυτή τη φορά φάνηκε να πιέζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά: “Ο Ντουπλάντις μου είπε πως τον πίεσα. Το ίδιο μου είπε και ο πατέρας του. Μου το είπαν όλοι πως πρώτη φορά τον είδαν λίγο πιεσμένο. Θέλω να βελτιώνομαι, να περάσω τα 6,10 μ.. Πιστεύω στον εαυτό μου και θεωρώ πως το καλοκαίρι θα έρθουν ακόμη σημαντικότερες διακρίσεις“.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.