Βραδιά Europa League η αποψινή με 16 αναμετρήσεις. Το Ολυμπιακός-‘Αρσεναλ εξελίσσεται σε ένα ζευγάρι πιο σύνηθες και από τα… ΠΑΟΚ-ΑΕΚ σε τελικό Κυπέλλου
5η τους φορά φέτος, 4-0-4 στα προηγούμενα με καθεμιά να έχει από ένα διπλό, το καθένα με τη σημασία του. Διότι του Ολυμπιακού στο Λονδίνο με 3-2, τον Σεπτέμβρη του ’15 (με Πάρδο, αυτογκόλ Οσπίνα και Φινμπόγκασον) ήταν το πρώτο στην ιστορία του επί αγγλικού εδάφους! Ever.
Το δε 3-0 της Αρσεναλ στο Φάληρο, τον Δεκέμβριο εκείνου του έτους με χατ-τρικ του Ολιβιέ Ζιρού, ήταν το μόνο εκ των τεσσάρων που η Αρσεναλ δεν έδωσε τελευταία αγωνιστική και αδιάφορη στο Καραϊσκάκη! Στα άλλα τρία, είχε παίξει με αλλαγές, δίχως βέβαια να υποτιμώνται οι νίκες των «ερυθρολεύκων» και η αξία αυτών.
Στο 7-4-4 ο απολογισμός του Ολυμπιακού υποδεχόμενος αγγλικές ομάδες, μόνο μια ήττα στα τελευταία οκτώ (η προαναφερθείσα τριάρα), στο 3-1-5 ο αντίστοιχος της Αρσεναλ στην Ελλάδα: οι άλλες νίκες ήταν με Παναθηναϊκό το ’81 και το 1998. Ο Ολυμπιακός είδε, το φθινόπωρο, την Μπάγερν να τερματίζει ένα σερί δέκα εντός έδρας αήττητων ευρωπαϊκών αγώνων αλλά, στα νοκ άουτ του Europa, οι «ερυθρόλευκοι» απογοητεύουν μπροστά στο κοινό τους αφού σε οκτώ ματς νίκησαν μόνο… τη Ρούμπιν, το φθινόπωρο του 2011! Και απέτυχαν με Μέταλιστ, Λεβάντε, Ντνιέπρ, Αντερλεχτ, Οσμάνλισπορ, Μπεσίκτας και Ντινάμο Κιέβου. Μόνος απών ο Σουντανί για τον Πέδρο Μαρτίνς, ερώτημα αν θα βάλει δύο ή τρεις χαφ απόψε, χωρίς Τορέιρα, Οζίλ η Αρσεναλ που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτέτα.
Στο πρόγραμμα του οπαπ στοιχημα ξεχωρίζει και το Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Σάλτσμπουργκ: κοίτα κάτι παιχνίδια που κάνει η… ποδοσφαιρική ζωή. Το 1993-94 η Αϊντραχτ και η (Καζινό, τότε) Σάλτσμπουργκ αντάμωσαν στο UEFA. Αμφότερα έληξαν με 1-0 για την εκάστοτε γηπεδούχο και οι Αυστριακοί πέρασαν στα πέναλτι της ρεβάνς, στη Φρανκφούρτη . Τεχνικός της Αϊντραχτ τότε ο Κλάους Τόπμελερ, της Καζινό ο Κροάτης Οτο Μπάριτς ενώ το γκολ στον πρώτο αγώνα, στο 33ο λεπτό, είχε σημειώσει για τη Σάλτσμπουργκ ο Αντι Χίτερ, νυν προπονητής της… Αϊντραχτ. Ο Χίτερ οδήγησε μάλιστα στο νταμπλ τη Σάλτσμπουργκ ως τεχνικός της το 2015, εποχή που ζήτησε δημόσια να μην τον αποκαλούν, ή γράφουν, «Αντολφ Χίτερ» για προφανείς λόγους και «επειδή δεν θέλω το όνομά μου να παραμένει σε εκείνο το κάθαρμα», ως είχε πει. Μάγκας.
Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου