Monday, 16 September, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Παραολυμπιακοί Αγώνες: “Χάλκινος” ο Κωνσταντίνος Τζούνης στην δισκοβολία F56

Ο Κωνσταντίνος Τζούνης χάρισε στην Ελλάδα το έκτο μετάλλιο της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό της δισκοβολίας F56 στο στάδιο του Σταντ Ντε Φρανς.

Οι ελληνικές επιτυχίες συνεχίζονται στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο Κωνσταντίνος Τζούνης χάρισε το πρωί της Δευτέρας (2/9/2024) το έκτο μετάλλιο στην Ελλάδα, κατακτώντας την τρίτη θέση στον τελικό της δισκοβολίας F56. Με βολή στα 41.32μ., ο Κωνσταντίνος Τζούνης ξεπέρασε τον Σλοβάκο Λάτσκο (4.20μ.) και ανέβηκε στο βάθρο. Oι υπόλοιπες προσπάθειες του Τζούνη μετρήθηκαν στα 39.14μ, 39,90μ και 37,87μ, ενώ είχε και δύο άκυρες.

Ο 33χρονος αθλητής ήταν τέταρτος πριν από τρία χρόνια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά στο Παρίσι ξεπέρασε τον εαυτό του και βρέθηκε στα μετάλλια. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος, Κλοντινέϊ Ντο Σάντος Μπατίστα με 46.86μ και το αργυρό, ο Ινδός, Γιογκές Κατούνια με 42.22 μέτρα.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Ελληνας Παραολυμπιονίκης, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Θέλω να πω: «Μάνα, τα καταφέραμε»! Ηταν ένας στόχος μου, να γίνω Παραολυμπιονίκης με μετάλλιο. Και ήθελα πρώτα απ’ όλα να αποδείξω στον ευατό μου, ότι όλα όσα έκανα μετά το Τόκιο, δεν πήγαν χαμένα. Γιατί τέσσερα χρόνια, δεν είναι λίγα. Εκανα πολύ σκληρή δουλειά. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος και όλοι ήμασταν κοντά στις επιδόσεις. Είχα άγχος για τις άκυρες βολές, όπως συνέβη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και οι συνθήκες αυτού του αγώνα, ήταν ιδιαίτερες. Ηλθα με ευρωπαϊκό ρεκόρ, καλύτερο από την επίδοση του αθλητή που πήρε το αργυρό μετάλλιο, αλλά υπήρχε το άγχος και οι ιδιαίτερες συνθήκες. Ήλθε να με δει η οικογένεια μου και ήθελα να τους κάνω υπερήφανους. Ευχαριστώ Ελλάδα»!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου