Monday, 16 September, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Παραολυμπιακοί Αγώνες: 17χρονη τοξοβόλος πήρε χάλκινο χρησιμοποιώντας τα πόδια της

Το απόλυτο viral των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

έγινε η τοξοβόλος Sheetal Devi, η οποία χρησιμοποιώντας τα πόδια της κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Η Ινδή παραολυμπιονίκης, μόνη αθλήτρια στο αγώνισμα χωρίς χέρια, πρώτα έβαλε το βέλος στη θέση του χρησιμοποιώντας το δεξί της πόδι, πριν σηκώσει το τόξο, το οποίο ισορροπούσε στο αριστερό της γόνατο, με το ίδιο πόδι… Το τόξο ήταν ευθυγραμμισμένο με το πρόσωπό της και η Devi, κλείνοντας το αριστερό της μάτι για να εστιάσει, πέτυχε να ευθυγραμμίσει τέλεια το βέλος με τον στόχο-ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 70 μέτρων. Στη συνέχεια, πήρε μια βαθιά ανάσα και απελευθέρωσε το βέλος που βρήκε στόχο, πετυχαίνοντας στο κέντρο του στόχου.

Η Ινδή αθλήτρια κατέκτησε ένα ιστορικό χάλκινο στο Παρίσι με συμπαίκτη τον Rakesh Kumar στη μικτή διοργάνωση, έχοντας εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Para πέρυσι και δύο χρυσά και ένα ασημένιο στους Ασιατικούς Αγώνες του 2023. Αυτό που το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι είναι μόλις 17 ετών και παίρνει για πρώτη φορά μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το κλιπ του αξιοσημείωτου κατορθώματος έγινε viral και έλαβε πάνω από 60 εκατομμύρια προβολές. Όπως είναι λογικό, η άνοδός της στο βάθρο έχει προκαλέσει επαίνους από αξιωματούχους συμπεριλαμβανομένου του Ινδού προέδρου Droupadi Murmu, ο οποίος της έστειλε τα «θερμότερα συγχαρητήρια». Η τοξοβόλος γεννήθηκε με φωκομέλεια, η οποία είναι μια σπάνια συγγενής διαταραχή που έχει ως αποτέλεσμα υπανάπτυκτα άκρα που κάνουν τα χέρια να μην σχηματίζονται πλήρως.

Η Ινδή αθλήτρια σκαρφάλωσε σε δέντρα ως παιδί για να βελτιώσει τη δύναμή της στο πάνω μέρος του σώματος, αναφέρει το Olympics.com, και αυτό φαίνεται κατά τη διάρκεια του αποτελεσματικού ελιγμού που χρησιμοποιεί για να εκτοξεύσει τα βέλη της. Μιλώντας πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, είπε: «Όποτε βλέπω τα μετάλλια που έχω κερδίσει, νιώθω έμπνευση να κερδίσω περισσότερα. Μόλις ξεκίνησα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου