Wednesday, 16 October, 2024

Αποθέωση της Εθνικής Ελλάδας! Τα διεθνή ΜΜΕ για το επικό διπλό στο Wembley

Την τεράστια νίκη για την Ελλάδα με 1-2 στο Γουέμπλεϊ κόντρα στην Αγγλία,

αφιερωμένη στη μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ, αποθεώνουν από χθες σε κάθε γωνιά της χώρας.

Μεταξύ αυτών και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που έκανε λόγο για έναν ξεχωριστό αγώνα «που ένωσε τα δάκρυα της θλίψης με αυτά της υπερηφάνειας».

«Ένας ξεχωριστός αγώνας, ένας μοναδικός θρίαμβος που ένωσε τα δάκρυα της θλίψης με αυτά της υπερηφάνειας. Συγχαρητήρια στα παιδιά της Εθνικής ποδοσφαίρου για τη νίκη τους επί της πανίσχυρης Αγγλίας. Έδειξαν ότι είναι αθλητές και κυρίως άνθρωποι. Γι’ αυτό και η προσπάθειά τους υπήρξε υπεράνθρωπη. Το είχαν υποσχεθεί στον φίλο τους Τζορτζ Μπάλντοκ που χάθηκε τόσο άδικα. Και, πράγματι, πέτυχαν να κάνουν τη μνήμη του Γιώργου γαλανόλευκο θρύλο που θα συγκινεί για πάντα», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Εθνική Ελλάδας: Τα διεθνή ΜΜΕ για το επικό διπλό στο Wembley

Διθυραμβικά σχόλια για την «γαλανόλευκη»

Η Εθνική Ελλάδας έγραψε ιστορία στο Wembley όπου όχι μόνο πέτυχε τα πρώτα της γκολ κόντρα στην Αγγλία αλλά και το πρώτο διπλό επί βρετανικού εδάφους.

Σε μία έντονα συγκινησιακά φορτισμένη βραδιά, η Εθνική Ελλάδας έκανε το ΤΕΛΕΙΟ παιχνίδι και έφυγε νικήτρια από το Wembley επικρατώντας της Αγγλίας με 2-1. Όλοι οι διεθνείς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο χορτάρι και έφεραν τους τρεις βαθμούς πίσω στην Ελλάδα. Μία νίκη που, όμως, δεν είχε την ίδια αξία ειδικά μετά τον άδικο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 31 ετών. Τα διεθνή ΜΜΕ δεν θα μπορούσαν να μην σχολιάσουν την τεράστια αυτή νίκη της Ελλάδας επί των φιναλίστ των δύο τελευταίων Euro. Και τα σχόλια ήταν διθυραμβικά για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς… δείτε εδώ 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.