Wednesday, 26 June, 2024

Με σκόρερ Μπέλιγχαμ η Αγγλία νίκησε τη Σερβία

Η Αγγλία αν και αγχώθηκε επικράτησε με 1-0 της μαχητικής Σερβίας και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro 2024.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες ευκαιρίες η Αγγλία είχε το πάνω χέρι. Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα των Σέρβων, οι οποίοι είχαν καλή αμυντική λειτουργία. Ωστόσο, στην πρώτη φορά που τα «Τρία Λιοντάρια» κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα άνοιξαν και το σκορ. Στο 13ο λεπτό ο Σάκα μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά έκανε μια σέντρα και ο Μπέλιγχαμ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Στη συνέχεια η Σερβία είχε μια καλή στιγμή με τον Μίτροβιτς, για να ισοφαρίσει, αλλά ο φορ της Αλ Χιλάλ έστειλε την μπάλα έξω. Στο 24′ η Αγγλία έφτασε μια… ανάσα από το 2-0. Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ βγήκαν στην κόντρα, ο Γουόκερ πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ το πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Ραΐκοβιτς.
Στην αρχή του δευτέρου μέρους οι Σέρβοι μπήκαν πιο δυναμικά, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Πίκφορντ. Στο 58′ μάλιστα ο Μλαντένοβιτς έκανε ένα γύρισμα από τα αριστερά, αλλά ο Τρίπιερ έκοψε εύκολα τον Μίτροβιτς και ο Πίκφορντ στη συνέχεια μπλόκαρε.

Στο 76ο λεπτό τα «Τρία Λιοντάρια» έφτασαν πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Μπόουεν έβγαλε μια σέντρα από τα δεξιά, ο Κέιν έπιασε την κεφαλιά, αλλά αρχικά ο Ραΐκοβιτς απέκρουσε και στη η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Βλάχοβιτς στο 82ο λεπτό είχε μια καλή στιγμή για τους Σέρβους, αλλά ο Πίκφορντ έβγαλε το σουτ του. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του αγώνα, με την Αγγλία να παίρνει τη νίκη με 1-0 επί της Σερβίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου