Wednesday, 3 July, 2024

ΠΑΟΚ-Λίνκολν 2-0

Αυτή τη φορά έκαναν του… κεφαλιού τους (Αντρίγια-Σβαμπ) και θα «ξεχειμωνιάσουν» στην Ευρώπη! Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό

που έπρεπε απέναντι στη Λίνκολν (2-0) και δίνει ραντεβού το Φλεβάρη για να προβάρει εκ νέου το ευρωπαϊκό του κοστούμι!
«Τους τελικούς δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις».
Και η έκτη και τελευταία αγωνιστική αγωνιστική του Conference League, φάνταζε «τελικός» για τον ΠΑΟΚ. Απέναντι στη βαθμολογικά αδιάφορη του ομίλου, Λίνκολν. Με τη διαφορά πως στην εξίσωση της πρόκρισης του Δικεφάλου, βρισκόταν η Σλόβαν που έδινε τη «μάχη» της στο Parken της Κοπεγχάγης.
Και με το ακουστικό στη Δανία, οι ασπρόμαυροι όφειλαν να μετατρέψουν ως «όπλο» τους αυτό που μέχρι πρότινος τους είχε κοστίσει ακριβά. Την αποτελεσματικότητά τους. Κόντρα σε όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε στραβά, μετρώντας ακόμη και απώλεια της τελευταίας στιγμής, με τον Ομάρ Ελ Καντουρί να αντικαθίσταται από τον Αουγκούστο καθώς στην προθέρμανση ένιωσε ενοχλήσεις, ο ΠΑΟΚ έπαιξε τα ρέστα του στο γήπεδο της Τούμπας.
Κι αν ένας ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να του δείξει το δρόμο, αυτός είναι αναμφίβολα ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ανοίγοντας το σκορ στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Σίντκλεϊ και με ένα εξαιρετικό άλμα και μια άψογη κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο ΠΑΟΚ επέβαλε τους κανόνες του, έβγαλε φάσεις αλλά δεν μετουσίωσε σε δεύτερο τέρμα την υπεροχή του, όντας «εγκλωβισμένος» περισσότερο στη δική του… σύγχυση να «τελειώσει» υποδειγματικά όσα έχτιζε στο γήπεδο, όπως συνέβη στο 43΄με τον Μουργκ, και στον τερματοφύλακα της Λίνκολν, Κουέλινγκ, που είχε αρκετή δουλειά στο α΄ημίχρονο.
Με το γκολ του Αντρίγια να χωρίζει τις δύο ομάδες, ΠΑΟΚ και Λίνκολν οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τα νέα από την Δανία να ηχούν ευχάριστα για τους Θεσσαλονικείς καθώς η Κοπεγχάγη είχε βρει ήδη γκολ απέναντι στη Σλόβαν, παρά το γεγονός πως παρατάχθηκε με τη νεότερη ενδεκάδα της ιστορίας της. Ως εκ τούτου, ο ΠΑΟΚ κρατούσε στο ημίχρονο το εισιτήριο της πρόκρισης ως δεύτερος στον όμιλο!
Κοπεγχάγη και ΠΑΟΚ πανηγύρισαν με διαφορά μερικών λεπτών το δεύτερο τέρμα τους με την επανέναρξη του ματς, με τους Δανούς να σφραγίζουν στο 53΄το 2-0 με τον Χόϊλουντ και τους Θεσσαλονικείς να «σκοτώνουν» στο 55΄τη Λίνκολν με τον Σβαμπ. Ο Αντρίγια έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Αυστριακός χαφ έπιασε δύσκολη κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κούελινγκ, δοκάρι και δίχτυα! Η πίεση του ΠΑΟΚ, ανταμείφθηκε και ο Δικέφαλος είχε φέρει την υπόθεση πρόκριση στα μέτρα του.
Από το 61′, όταν και αντικαταστάθηκε ο Τέιλορ λόγω προβλήματος τραυματισμού, με τον Λουτσέσκου να ενεργοποιεί τον Λύρατζη, ο 52χρονος τεχνικός ολοκλήρωσε όλες του τις αλλαγές, φρεσκάροντας τις γραμμές του, έχοντας -σαφώς- και στο πίσω μέρος του μυαλού του το επερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Με την πρόκριση να «κλειδώνει», το μυαλό του Ρουμάνου ήταν στο ιατρικό μέτωπο καθώς σε ένα ματς είδε τρεις ποδοσφαιριστές του (Καντουρί, Τέιλορ και Σβαμπ) να βγαίνουν νοκ άουτ.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (61′ Λύρατζης), Μιχάι, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (74′ Σβαμπ), Μουργκ, Αουγκούστο (67′ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (67′ Άκπομ).
Λίνκολν (Μ. ΜακΈλγουι): Κόλινγκ, Σέρτζαντ, Ρ. Τσιπόλινα, Λόπες, Τοσκάνο, Ρόναν (72′ Καραλιέρο), Γιαχάγια, Ανιόν, Μπρίτο (78′ Αράιζα), Γκόμεθ, Γουόκερ (65′ Οκράν).
Αναλυτικά η τελική βαθμολογία του έκτου ομίλου:
1. Κοπεγχάγη 15 (15-5)
2. ΠΑΟΚ 11 (8-4)
————————————————–
3. Σλόβαν Μπρατισλάβας 8 (8-7)
4. Λίνκολν 0 (2-17)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου