Thursday, 19 September, 2024

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Ο “Δικέφαλος” έ”χ”ασε την ευκαιρία να μείνει μόνος πρώτος στην κορυφή

Ισόπαλο αναδείχθηκε το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό (0-0) στο γήπεδο της Τούμπας, με τον Δικέφαλο να φτάνει τους 10 βαθμούς ισοβαθμώντας με τον Ολυμπιακό, ενώ οι Πράσινοι έφτασαν στους 5.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague 1, γνωρίζοντας ήδη πως λίγα λεπτά πριν τη σέντρα της μεταξύ τους αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός είχε ‘’ στραβοπατήσει’’ απέναντι στον Παναιτωλικό μένοντας στο 0-0.

Οι παίκτες των Ραζβάν Λουτσέσκου και Ντιέγκο Αλόνσο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να ‘’σκανάρουν’’ τον αντίπαλο, με τα πρώτα λεπτά να έχουν τον ΠΑΟΚ με διάθεση για παιχνίδι με τη μπάλα και τον Παναθηναϊκό ωστόσο να πιέζει σωστά στις γραμμές το σύνολο του Ρουμάνου τεχνικού.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ο ΠΑΟΚ άνοιξε σαν βεντάλια, ο Μπάμπα βρήκε χώρο από τα αριστερά, πάσαρε στον σωστό χρόνο στον Στέφαν Σβαμπ ο οποίος είδε το σουτ του με το αριστερό να σταματάει πάνω στον Ντραγκόβσκι που ήταν στο σωστό σημείο.

Η δεύτερη σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε με τον Φεντόρ Τσαλόφ, ο οποίος στόπαρε τη μπάλα με το στήθος στο όριο της περιοχής και με γυριστό σουτ θέλησε να νικήσει τον Πολωνό γκολκίπερ του Παναθηναϊκού που μάζεψε για δεύτερη φορά τη μπάλα, ενώ το ίδιο έγινε και στο 18΄όταν ο Ρώσος στράικερ θέλησε να τον νικήσει με σουτ εντός περιοχής, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε με μακρινό σουτ του Τετέ στο 18΄ωστόσο ο Κροάτης γκολκίπερ του ΠΑΟΚ είχε σωστή τοποθέτηση και δεν δυσκολεύτηκε με τη μπάλα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα , ο Δικέφαλος, με τον Κωνσταντέλια έψαξε το γκολ που θα του έδινε προβάδισμα στο σκορ, αλλά η προσπάθεια του νεαρού μεσοεπιθετικού πέρασε για λίγο άουτ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έριξαν ρυθμούς, ο Παναθηναϊκός με σημείο αναφοράς του τον Φώτη Ιωαννίδη και τα άκρα του με Τετέ – Πελίστρι έψαξε ενέργειες που θα ‘’ξεκλείδωναν’’ την άμυνα του ΠΑΟΚ, ωστόσο το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου απαντούσε σε αυτές τις προσπάθειες με ‘’πάγωμα’’ του παιχνιδιού και προσπάθεια να βγει στο τρανζίσιον παιχνίδι.

Η τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου άνηκε στο σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο. Ο Φώτης Ιωαννίδης πέρασε το εμπόδιο των Σβαμπ-Κεντζιόρα, ‘’έσπασε’’ στον Πελίστρι με τον Αργεντίνο να έχει απέναντι του τον Μιχαηλίδη και την εκτέλεση του να καταλήγει άουτ από πλεονεκτικό σημείο…

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, τις φάσεις στα αντίπαλα καρέ , ωστόσο του έλειπε το γκολ που θα τον άφηνε μόνο πρώτο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς αφήνοντας δεύτερο τον Ολυμπιακό στους 10. Σε αυτό το μήκος κύματος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε επιπλέον δύο κινήσεις από τον πάγκο , περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μαντί Καμαρά και Κίριλ Ντεσπόντοφ στις θέσεις των Σβαμπ και Κωνσταντέλια αντίστοιχα, με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο να ‘’απαντάει΄΄με την είσοδο των Τζούριτσιτς, Μαντσίνι και Ουναχί στις θέσεις των Μπακασέτα, Πελίστρι και Τετέ.

Στο 87’ και πριν περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Σορετίρε στη θέση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει φάουλ από αριστερά όπως εκδηλώνει την επίθεση του, με τη μπάλα να καταλήγει στα πόδια του Μαντί Καμαρά που δεν μπόρεσε να τη βρει σωστά στέλνοντας την άουτ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τσάλοφ.

Αναπληρωματικοί: Τσιφτσής, Σάστρε, Κόλι, Μπακαγιόκο, Καμαρά, Μουργκ, Σορετίρε, Ντεσπόντοφ, Σαμάτα.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο) : Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μακσίμοβιτς, Μπακασέτας, Πελίστρι, Τετέ, Ιωαννίδης.

Αναπληρωματικοί: Λοντίγκιν, Μαξ, Σένκεφελντ, Μπάλντοκ, Ουναχί, Τσέριν, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Γερεμέγεφ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.