Friday, 20 September, 2024

Πρωινός Τύπος (20/9): «Η ΑΕΚ πρέπει να μάθει χωρίς τον Λιβάι. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν έχουν πείσει…»

Πρωινός Τύπος (20/9): «Η ΑΕΚ πρέπει να μάθει χωρίς τον Λιβάι. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν έχουν πείσει…»
Η ευκαιρία του Μαρσιάλ, η αντικατάσταση του Μαρέσκα, οι τραυματισμοί του Λιβάι, οι έξοδοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ σε Βικελίδης και Βόλο. Όλα στον Τύπο.
Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία αθλητικών εφημερίδων και του διαδικτύου…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΓΗΣ LIVE SPORT

Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ πρέπει να το συνηθίσει, να μαθαίνει δηλαδή να ζει αρκετά χωρίς τον Λιβάι, όμως αυτό μοιάζει με μονόδρομο, βάσει των συχνών τραυματισμών του φορ από το Τρίνινταντ Τομπάγκο. Το παλικάρι είναι παιχταράς, άτι στο χορτάρι, όμως, δυστυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του, οι ατυχίες του παραμένουν. Η θλάση που τώρα τον ταλαιπωρεί θα τον αναγκάσει να λείψει όχι μόνο από το παιχνίδι κόντρα στην Καλλιθέα αλλά κυρίως από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι της ΑΕΚ στηρίζεται πολύ στον Λιβάι, αφού είναι ο βασικός εκφραστής της επιθετικότητας για τον Αλμέιδα. Τον άνθρωπο που ουσιαστικά τον καθιέρωσε στη θέση του φορ.

Η ΑΕΚ, και επί Μελισσανίδη και επί Ηλιόπουλου, αρνήθηκε τεράστιες προσφορές για να πουλήσει τον Γκαρσία. Ορθότατα έπραξε, καθώς και οι δύο διοικητικοί ηγέτες της σκέφτηκαν το καλό της ομάδας, όχι του ταμείου. Όταν βρίσκεται ο Γκαρσία στο γήπεδο, τρομάζει τον αντίπαλο. Όμως οι καταστάσεις με τους τραυματισμούς του πλήττουν αμείλικτα την Ένωση. Η οποία είναι υποχρεωμένη πια να μάθει να ζει και χωρίς τον Λιβάι.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ SPORTDAY

Έγινε μία ψιλοφασαρία και για την τοποθέτηση και για την αντικατάσταση του Ιταλού διαιτητή Μαρέσκα, που αρχικά ορίστηκε στο Άρης-Ολυμπιακός και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε απ’ τον συμπατριώτη του, Παϊρέτο. Η τοποθέτηση ήταν λάθος: ο Μαρέσκα ήταν πέρυσι στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, που διακόπηκε κι όλοι οι χειρισμοί του εκείνο το βράδυ ήταν λάθος -δεν αναφέρομαι στην απόφαση της διακοπής, αλλά στο ότι έστειλε π.χ. την έκθεσή του όταν πήγε στην Ιταλία, πράγμα απαράδεκτο. Αντικαταστάσεις διαιτητών γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια… Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι η χαλαρότητα των αρχιδιαιτητών. Ο Λανουά και οι συν αυτώ νομίζουν ότι ήρθαν εδώ για να πουλάνε καθρεφτάκια σε ισαγενείς.

Απ’ την άλλη, είναι καλό που έδειξαν την επιπολαιότητά τους τόσο νωρίς. Αν ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, θέλει να συνετίσει τον Λανουά και τους συνεργάτες του, πρέπει να τους εξηγήσει πως και οι ίδιοι αξιολογούνται και στο επόμενο ανάλογο λάθος μπορεί να φύγουν-χωρίς αποζημίωση μάλιστα… Μπορεί να τους καλέσει στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΠΟ, να τους πει να σοβαρευτούν και να ζητήσει απ’ τον Λανουά να σταματήσει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο στα βίντεο που κάνει για τα λάθη των διαιτητών. Μπορεί επίσης να του εξηγήσει πως δουλειά της ΚΕΔ δεν είναι το πώς θα καλύπτει διαιτητές για τα λάθη τους.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ ΩΡΑ

Έγραψε χθες ένας Γάλλος δημοσιογράφος, πως η ΑΕΚ δίνει στον Μαρσιάλ μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Νομίζω πως αναφερόταν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και στη δυνατότητα εδώ στην Ελλάδα να ξαναβάλει σε τροχιά απογείωσης την καριέρα του. Δεδομένα είναι μεγάλη αυτή η ευκαιρία που έχει μπροστά του ο Μαρσιάλ. Και πόσο μεγάλη ευκαιρία είναι,το είδε φάτσα-φόρα χθες στο αεροδρόμιο. Όταν σ’ ένα βράδυ εργάσιμης μέρας, μαζεύεται τρεις χιλιάδες κόσμος, όχι απλά για να σε υποδεχτεί, αλλά για να σε αποθεώσει και να σου δείξει πως είναι τρελός μαζί σου. τότε αυτό σε βάζει σε μια διαδικασία μεγάλου κινήτρου.

Υποθέτω πως μ’ αυτό που έζησε ο Μαρσιάλ προχθές, έβαλε στο μυαλό του πως θα είναι, να γίνει ο αγωνιστικός ηγέτης, να σκοράρει και να οδηγεί την ΑΕΚ σε νίκες. Μια σκηνή από τα… προσεχώς έζησε ο Γάλλος. Φυσικά για να προκύψουν τα αυτά τα προσεχώς, πρέπει να κάνει πολλά πράγματα και ο ίδιος. Όχι δύσκολα. Να δουλέψει και ξαναβρεί τον εαυτό του. Τίποτα παραπάνω δεν χρειάζεται, προκειμένου να αρπάξει την μεγάλη ευκαιρία που του δίνει η ΑΕΚ, να ξαναγίνει όχι μόνο ο παικταράς που ήταν, αλλά και ένα είδωλο για τον κόσμο. Ένας ηγέτης για τον οποίο ο κόσμος παραληρεί. Δεν έρχονται πολύ συχνά τέτοιου είδους σπουδαίες ευκαιρίες. Και νομίζω πως ο Μαρσιάλ το έχει στο μυαλό του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ ΦΩΣ

O Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μπαίνουν την επόμενη εβδομάδα στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις με δύσκολες και πολύ απαιτητικές εκτός έδρας αναμετρήσεις κόντρα σε Λιόν και Γαλατασαράι αντίστοιχα. Κι όμως, ενώ η σημασία αυτών των αγώνων είναι πολύ μεγάλη, όπως και το δέλεαρ της συμμετοχής στο νέο Γιουρόπα Λιγκ, δεν υπάρχει περίπτωση να σκέφτεται κανείς στις δύο ομάδες αυτά τα παιχνίδια. Μοιάζουν πολύ… μακρινά, ενώ δεν είναι.

Κι αν ο αγώνας του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη είναι δεδομένα πολύ δύσκολος κόντρα στον Άρη που έχει μία σειρά από λόγους για να τα δώσει όλα για το αποτέλεσμα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει καλά ότι δεν θα είναι επίσης κάτι απλό να περάσει ο ΠΑΟΚ χωρίς απώλειες από το Πανθεσσαλικό. Ο Βόλος έδειξε στη Νέα Φιλαδέλφεια ότι είναι καλά οργανωμένη ομάδα και με επιθετική ποιότητα, έστω κι αν δεν σκόραρε. Κι ο ΠΑΟΚ είναι η αλήθεια ότι σε κανένα από τα φετινά παιχνίδια του στη λίγκα δεν έχει πείσει για την απόλυτη ετοιμότητά του. Ούτε ο Ολυμπιακός φυσικά… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.