Wednesday, 30 September, 2020

Στρούντελ με μήλα της Έλλης

Στρούντελ με μήλα της Έλλης

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
2 μεγάλα κόκκινα μήλα
4 κ.σ ζάχαρη
4 κ.σ τριμμένη φρυγανιά
½ κούπα χοντροκομμένα καρύδια
½ κούπα σταφίδες ξανθές
2 κ.γ κανέλλα
1 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 λεμόνι τον χυμό
Άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα οκτώ και σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, την φρυγανιά, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε. Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα.
Την απλώνουμε στον πάγκο μας και αδειάζουμε κατά μήκος, το μίγμα των μήλων. Βρέχουμε με τα χέρια μας καλά τις άκρες της σφολιάτας, τυλίγουμε σε ρολό φροντίζοντας να την κλείσουμε καλά.
Βάζουμε το ρολό μας σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Βγάζουμε το στρούντελ από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη όσο είναι ζεστό για να κωλύσει και αφήνουμε να κρυώσει.
Το σερβίρουμε σκέτο ή με παγωτό!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου