Κερασόπιτα της Έλλης. Τώρα που τα κεράσια είναι στο φόρτε τους, εκτός από γλυκό και μαρμελάδα, που μπορεί
να θέλουν συγκεκριμένες ποικιλίες, κάντε αυτό το απλό και νόστιμο γλυκό, με όποιο κεράσι θέλετε! Θα αρέσει σε όλους!
Τι χρειαζόμαστε:
Παντεσπάνι:
• 250 γρ. βούτυρο
• 200 γρ. αλεύρι
• 1,5 φλιτ. ζάχαρη
• 4 αυγά
• 1 φακεάκι μπεικιν
• 2 βανίλιες
Κρέμα:
• 500 ml γάλα
• 1 ή 2 σακουλάκια άνθος αραβοσίτου κρέμα από αυτή που βράζουμε (αν θέλουμε πιο πλούσια κρέμα προτιμάμε να βάλουμε δύο!)
• 1 γιαούρτι με όλο του το λίπος (στραγγιστό κατά προτίμηση 200ml)
• 1 κρόκο αυγού
• 2 κούπες κεράσια
• 2 πακέτα ζελέ σε κόκκινο χρώμα (φράουλα ή κεράσι)
Πώς το κάνουμε:
Στο ταψί της κουζίνας βάζουμε λαδόχαρτο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Κάνουμε το παντεσπάνι με τα υλικά του, βάζουμε το χυλό στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Ακολούθως ανακατεύουμε το άνθος με λίγο γάλα και 4 κ.σ. ζάχαρη. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση, ρίχνουμε το άνθος και ανακατεύουμε καλά να γίνει μια κρέμα.
Όταν βράσει λίγο, το παίρνουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε να μην κομπιάσει. Όταν είναι χλιαρό ρίχνουμε το γιαούρτι και τον κρόκο.
Βάζουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι. Στραγγίζουμε τα κεράσια και τα βάζουμε επάνω στην κρέμα. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κάνουμε το ζελέ και αλείφουμε την επιφάνεια από το γλυκό μας. Αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Βγάζουμε και απολαμβάνουμε δροσερή, καλοκαιρινή κερασόπιτα!