Friday, 22 January, 2021

Επιστρέφει ο Αποστόλου στη Βάθη με αναπληρωτή το Μάρκο Μπόλαρη

Μόλις ένα μήνα έμεινε μακριά από το γραφείο του στην πλατεία Βάθη ο Βαγγέλης Αποστόλου, που επιστρέφει στο αυτόνομο πλέον υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

μετά την κατάτμηση του υπερ-υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα δυο. Χαρτοφυλάκιο στην Αχαρνών, ως αναπληρωτής υπουργός αναλαμβάνει και ο Σερραίος Μάρκος Μπόλαρης, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υφυπουργός της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και μετέπειτα ανεξάρτητος, που εξελέγη βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.
Στην απόφαση Τσίπρα για την επαναφορά Αποστόλου, κατά πώς φαίνεται, βάρυνε η ικανοποίηση της Κουμουνδούρου για το εκλογικό αποτέλεσμα στις αγροτικές περιοχές, αλλά και η έντονη παρουσία του ευβοιώτη πολιτικού με τα πολλά “χιλιόμετρα” που έγραψε στην ελληνική περιφέρεια κατά την προεκλογική περίοδο, για να επικοινωνήσει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτικό τομέα.
Στα πλαίσια της βούλησης του πρωθυπουργού για είσοδο νέων προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα εντάσσεται εξάλλου η υπουργοποίηση Μπόλαρη, ο οποίος έχει επιδείξει κοινοβουλευτικό έργο σε θέματα που άπτονται του αγροτικού τομέα στο παρελθόν, ενώ φαίνεται να μέτρησε και η μη εκλογή Σγουρίδη με τους ΑΝΕΛ, που σε διαφορετική περίπτωση ήταν κι αυτός φαβορί για επιστροφή στη Βάθη μαζί με το Βαγγέλη Αποστόλου.
Το βιογραφικό του νεοεισερχόμενου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη
O Μάρκος Μπόλαρης γεννήθηκε στις Σέρρες το 1958 και, μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Ρούσβελτ στο Σικάγο (Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση), ασχολήθηκε με τη δικηγορία.
Είναι παντρεμένος με τη συμβολαιογράφο Κυριακή Τζαμπαζίδου, με την οποία απέκτησε έξι παιδιά, τα 5 φοιτητές.
Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Σερρών και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ενώ εκλέχτηκε και Νομαρχιακός Σύμβουλος Σερρών.
Εκλέγεται βουλευτής Σερρών από το 2004. Δραστηριοποιήθηκε στις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Αποδήμου Ελληνισμού, καθώς και στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στις υποθέσεις Βατοπεδίου και Παυλίδη.
Μετείχε ενεργά στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και στις Επιτροπές Φιλίας με τα Κοινοβούλια της Φινλανδίας και Βουλγαρίας.
Εκλέχτηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για την Παιδεία.
Εισηγήθηκε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ σειρά σημαντικών νομοθετημάτων, όπως <<Θέματα προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλες διατάξεις>> (Ν. 3687/2008), <<Ίδρυση και λειτουργία κολεγίων και άλλες διατάξεις>> (Ν. 3696/2008) και <<Ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις>> (Αύγουστος 2009).
Ορίσθηκε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου ως Πολιτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, ενώ συμμετείχε στον Επιτελικό Κύκλο ”Κράτος – Πολίτης – Αυτοδιοίκηση” .
Μετά τις εκλογές του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με αρμοδιότητες την Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης, τις Γενικές Γραμματείες Εμπορίου – Καταναλωτή και την Ειδική Γραμματεία Εποπτείας της Αγοράς. Παραιτήθηκε από Υφυπουργός το Σεπτέμβριο του 2010 όταν αποδέχθηκε την πρόταση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να είναι Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Ήταν πρόεδρος της Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση των Γερμανικών υποβρυχίων.
Τον Ιούνιο του 2011 ορίσθηκε Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αρμοδιότητες την Κοινωνική Πρόνοια και την Ψυχική Υγεία.
Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου κατήλθε υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Επιστρέφει ο Αποστόλου στη Βάθη με αναπληρωτή το Μάρκο Μπόλαρη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου