Friday, 26 April, 2024

Ο Διονύσης Σταμενίτης για τις ζημίες στις παραγωγές από τον παγετό

Ο βουλευτής Πέλλας, της ΝΔ, Διονύσης Σταμενίτης επισκέφθηκε την Παρασκευή τη Δημοτική Ενότητα Βεγορίτιδας και το Σάββατο

τη Δημοτική Ενότητα Κύρρου του Δήμου Πέλλας, όπου και συζήτησε με τους παραγωγούς για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Όπως ο ίδιος σημειώνει: “Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι τα δένδρα (συμπύρηνα ροδάκινα, νεκταρίνια, επιτραπέζια, δαμάσκηνα, βερίκοκα) έχουν επηρεαστεί. Οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που προηγήθηκαν του παγετού, είχαν ως αποτέλεσμα να ανθίσουν οι πρώιμες ποικιλίες και με την εκδήλωση του παγετού αυτές να υποστούν ζημιά.Παράλληλα, οι παραγωγοί μου μετέφεραν την αγωνία τους και για τις όψιμες ποικιλίες στις οποίες ακόμα δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί η ζημιά καθώς θα είναι ορατή με την πάροδο του χρόνου.
Σε επικοινωνία μου με την Προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας Μ. Παππά, ενημερώθηκα ότι τις επόμενες ημέρες τα κλιμάκια του Οργανισμού θα προχωρήσουν στις εκτιμήσεις σε ολόκληρο το Νομό Πέλλας, προκειμένου να διαπιστωθεί το είδος και το μέγεθος των ζημιών”.
Επίσης, σε τηλεδιάσκεψη που θα γίνει την Τρίτη, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Πέλλας και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζο, θα τεθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου