Thursday, 28 March, 2024

Κίνα: Κανένα νέο κρούσμα για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας

Κίνα: Κανένα νέο κρούσμα για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας
Η Κίνα ανακοίνωσε μηδενικά νέα κρούσματα κορωνοϊού για το τελευταίο 24ωρο.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας και την έναρξη των καταμετρήσεων, αυτή είναι η πρώτη φορά που οι αρχές της Κίνας δίνουν το απόλυτο «μηδέν», ως τον αριθμό νέων επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid19. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, από χθες εντοπίστηκαν μόνο δύο άτομα με «ύποπτα» συμπτώματα, για τα οποία όμως δεν έχει προς το παρόν βγει κάποιο θετικό τεστ.

Την ίδια ώρα στη Σαγκάη οι νέες ασυμπτωματικές περιπτώσεις κορωνοϊού έπεσαν από τις 35 την Παρασκευή στις 28 σήμερα. Ενώ αρκετές χώρες αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει η Κίνα, το Πεκίνο έχει ανακοινώσει συνολικά 82.971 κρούσματα στην ενδοχώρα και 4.634 νεκρούς, την ώρα που σε όλο τον κόσμο τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 5,2 εκατομμύρια και θάνατοι είναι πάνω από 338.000. Χθες, η Κίνα εγκατέλειψε τον στόχο για ανάπτυξη του ΑΕΠ για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες, επικαλούμενη τη «μεγάλη αβεβαιότητα» που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Με αυτό τον τρόπο το Πεκίνο αναγνώρισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, από τη μία με την οικονομία και από την άλλη με την αυξημένη διεθνή εχθρότητα, όπως σημειώνει ο Guardian. «Δεν έχουμε θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο για οικονομική ανάπτυξη φέτος. Αυτό συμβαίνει επειδή η χώρα μας θα αντιμετωπίσει κάποιους παράγοντες που είναι δύσκολο να προβλεφθεί η εξέλιξή τους, εξαιτίας της μεγάλης αβεβαιότητας σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και το παγκόσμιο οικονομικό και εμπορικό περιβάλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, στην ετήσια συνεδρίαση της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κίνας. Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 1990, όταν η Κίνα άρχισε να δημοσιεύει τους στόχους για το ΑΕΠ, που η ηγεσία δεν ανακοινώνει στόχο. Ο Κινέζος πρωθυπουργός δήλωσε ότι αντί για αυτό η κυβέρνηση θα δώσει «προτεραιότητα στη σταθεροποίηση της εργασίας και τη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου». Η οικονομία της Κίνας συρρικνώθηκε κατά 6,8% το πρώτο τρίμηνο του 2020, για πρώτη φορά από το 1992. Ο Κινέζος πρωθυπουργός δήλωσε ότι αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση το δεύτερο τρίμηνο, επικαλούμενος αναταραχές στο διεθνές εμπόριο και μείωση της εγχώριας κατανάλωσης, επενδύσεων και εξαγωγών.

lifo.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου