Tuesday, 18 June, 2024

Αλέξης Τσίπρας: Θα είμαι υποψήφιος στις Σέρρες για να μην ξεχαστεί η τραγωδία των Τεμπών

Για τη μάχη των εκλογών στις 21 Μαΐου, για τις μετεκλογικές συνεργασίες και για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στο MEGA, ενώ έριξε τα «βέλη» του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη συνέντευξή του στο «MEGA Σαββατοκύριακο» εξηγώντας γιατί επέλεξε να είναι υποψήφιος και στις Σέρρες έτσι ώστε να μην ξεχαστεί η τραγωδία των Τεμπών αφού στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι υποψήφιος ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τρεις διώξεις που έγιναν γνωστές στις 28 Απριλίου, καθώς και στο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για show μπροστά στις κάμερες όπου ο Γιώργος Γεραπετρίτης προσπαθούσε «να βαφτίσει ως τηλεδιοίκηση» τον τοπικό χειρισμό στη Λάρισα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να μαθευτεί ποιος έκανε το «ρουσφέτι» του «μοιραίου σταθμάρχη». «Ποιανού ρουσφέτι ήταν, ποιος θα απολογηθεί;», αναρωτήθηκε.

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Τι θα πούμε στα παιδιά που διαδήλωναν; Δεν είναι η κακιά η χώρα, είναι οι κακές κυβερνήσεις που μας κυβερνάνε».

Για την ακρίβεια

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να έχει και μια κρατική αισχροκέρδεια δίπλα στην αισχροκέρδεια των ιδιωτών», είπε σε σχέση με την ακρίβεια και τη μη απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το ΦΠΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η πρόταση του κόμματος είναι να πέσει το ΦΠΑ στο 6%.

«Ακριβότερη βενζίνη σε όλη την ΕΕ έχει η Ελλάδα, πώς γίνεται αυτό»; αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. Επέμεινε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν «υπερέσοδα στα ταμεία με το ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης» που πιέζουν στην καθημερινή ζωή τους πολίτες.

Για το πρόγραμμα «Δήμητρα»

Σε σχέση με το πρόγραμμα «Δήμητρα» του ΜέΡΑ25, ο κ. Τσίπρας είπε: «ας πάρει ο κ. Βαρουφάκης τον φίλο του τον Σόιμπλε να συζητήσουν», αναφερόμενος σε ενδεχόμενο κλείσιμο τραπεζών και σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε σε αυτή τη συζήτηση ούτε και το 2015.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι αυτό που πιστεύει είναι ότι μετά από αυτές τις εκλογές το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα σχηματίσουν κυβέρνηση, όχι το δεύτερο.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε και πάλι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πρώτη θέση στις εκλογές για να «φέρει την αλλαγή».

«Διεκδικώ μιας κυβέρνησης μακράς πνοής και σταθερότητας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τις υποκλοπές

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Δένδιας στην Όλγα Τρέμη όπου σημείωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών επανέφερε το θέμα για τις υποκλοπές, λέγοντας ότι αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. «Ο κ. Μητσοτάκης χειραγώγησε τη Δικαιοσύνη», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ιστορία δεν τελείωσε, θα έχει μέλλον αυτή η υπόθεση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε ότι βρέθηκαν τα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις. «Η ΕΥΠ αντί να παρακολουθεί τους εγκληματίες παρακολουθούσε τους αντιπάλους του κ. Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ αναφέρθηκε και στην εξαγωγή του Predator σε άλλες χώρες.

Για την αύξηση των μισθών

Η Ελλάδα είχε μείωση του πραγματικού μέσου μισθού 7,5% το 2022, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι από την πρώτη ημέρα ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 880 ευρώ και θα έχουμε αύξηση 10% στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων», τόνισε.

Για τους πλειστηριασμούς

Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχαν πλειστηριασμοί σπιτιών λαϊκών οικογενειών, είπε ο Αλέξης Τσίπρας (κι όμως υπήρχαν) ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία των funds.

«Επαναφέρουμε τη νομική προστασία της πρώτης κατοικίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το κόμμα Κασιδιάρη

«Είναι προφανές ότι θεωρούμε ότι η Χρυσή Αυγή σε οποιαδήποτε εκδοχή της στην επόμενη Βουλή και τον δημόσιο βίο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα με τη ραδιουργία του κ. Μητσοτάκη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία «η κυβέρνηση έγινε χορηγός του Κασιδιάρη», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει σχέδιο να «ψαλιδίσει» τα ποσοστά των κομμάτων στα δεξιά του, αναφερόμενος, ανάμεσα σε άλλα, και στην έρευνα για μαύρο χρήμα στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Για το debate

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αρνείται όπως ο διάολος το λιβάνι» το debate μεταξύ των δύο αρχηγών, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι «το βάζει στα πόδια».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου