Sunday, 19 September, 2021

ΚΙΝΑΛ: Άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά η πράξη του Μπογδάνου – Η ευθύνη στον Μητσοτάκη

Η αθλιότητα Μπογδάνου με το retweet σε ιστοσελίδα που στοχοποίησε ανήλικα παιδιά, δεν φαίνεται να απασχολεί την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας

Είχε προηγηθεί, η σεξιστική ανάρτηση Καλλιάνου, που επίσης έμεινε ατιμώρητος.
Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, έκανε retweet σε ιστοσελίδα (που όπως ισχυρίζεται δεν του ανήκει), η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα ανήλικων παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγείο.
Να απομακρύνει τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο από τη Κ.Ο της ΝΔ ζητάει εμμέσως πλην σαφώς από τον πρωθυπουργό και το Κίνημα Αλλαγής.
Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «η παραμονή του βουλευτή Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές» και προσθέτει: «Η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη».
Επίσης το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό τη δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου από κυβερνητικό βουλευτή.
Η κίνηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να κοινοποιήσει δημοσίευμα με ονόματα μικρών μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας, που είναι μετανάστες, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Νωρίτερα, ανακοίνωση για το θέμα είχε εκδώσει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του: «Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας».
Και σημειώνει πως «πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους».
Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνησή του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος».
Όπως επισημαίνει, «το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πώς βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».
Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο Facebook ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρει:
«Όταν είσαι ακροδεξιός σε σοκάρει παιδιά μεταναστών να πηγαίνουν στο σχολείο. Δεν σε σοκάρει ότι εν μέσω πανδημίας λειτουργούν τάξεις με 25 παιδιά.Για τους ακροδεξιούς είναι πρόβλημα ένα παιδί μεταναστών να βρίσκεται σε σχολική αίθουσα. Δεν θα ήταν πρόβλημα να είναι σε κάποιο εργασιακό κάτεργο. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να δημοσιοποιήσουν ονόματα μικρών μαθητών και μαθητριών. Με καθυστέρηση κατάλαβαν τι έκαναν και “κατέβασαν” τη λίστα. Θα λογοδοτήσουν όμως για αυτή την κίνηση. Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά και έτσι θα μείνουν. Ούτε βήμα πίσω. Κάθε παιδί που μαθαίνει να σκέφτεται και να ονειρεύεται μέσα από την ελληνική γλώσσα αποτελεί πλούτο για την συλλογικής μας ταυτότητα. Θα υπερασπιστούμε αυτή την ταυτότητα, θα υπερασπιστούμε τον δημοκρατικό και ανοιχτό χαρακτήρα της κοινωνίας μας.
«Υ.Γ. Το γεγονός ότι το άρθρο αναφέρεται με κολακευτικά λόγια σε συγκεκριμένο βουλευτή της ΝΔ δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Οι ακροδεξιές συγγένειες δεν κρύβονται».
Απέσυρε το δημοσίευμα ο Μπογδάνος
«Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού», ανέφερε ο βουλευτής, επισυνάπτοντας την ανακοίνωση της ιστοσελίδας.
https://twitter.com/bogdanosk/status/1438039835453890562

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

One comment

  1. Θοδωρής Χ.

    Όταν έβγαιναν στη φόρα, τα προσωπικά βίντεο βουλευτών, αλλά και τα πρόσωπα των παιδιών τους, δεν ήταν στοχοποίηση, αλλά «δημοκρατικό καθήκον», επειδή δεν ανήκαν στο «συνταγματικό τόξο». Όταν, ο αποδεδειγμένα βλάκας, Μπογδάνος, βγάζει τα ονόματα μικρών πακιστανών, για να το παίξει “εθνικόφρονας”, τότε είναι «φασιστικό» και «ακροδεξιά πρακτική».
    https://uploads.disquscdn.com/images/83e4d701794b71ba71908075cb4bafb9be69e5512c82650f635b4e8003ea729f.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.