Sunday, 5 May, 2024

Σκύδρα: Νέες καταγγελίες για περιστατικά βίας, μετά τον 14χρονο, που του έσβησαν το τσιγάρο στο πρόσωπο

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του 14χρονου μαθητή από χωριό της Σκύδρας,…

που έκαψαν με τσιγάρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο μαθητής δεν είναι το μόνο θύμα των «νταήδων» του σχολείου, οι οποίοι φαίνεται πως κάνουν συστηματικά bullying και σε άλλα παιδιά.

Μάλιστα, μία μαθήτρια 15 ετών κατήγγειλε μαζί με τη μητέρα της στις αρχές του μήνα στο ΑΤ Σκύδρας τον 15χρονο, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τους γονείς του (για παραμέληση ανηλίκου) με τις κατηγορίες ότι συστηματικά την απειλούσε, την εξύβριζε, της ασκούσε εκφοβισμό για διάφορα θέματα, ίσως και με ρατσιστικά κίνητρα καθώς η κοπέλα είναι ξένης καταγωγής. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σιγά-σιγά έρχονται στο φως κι άλλα περιστατικά για τον 14χρονο μαθητή, που έκαψαν με τσιγάρο, πως και άλλες φορές επιχείρησαν να τον κάψουν με τον ίδιο τρόπο, είχαν επιχειρήσει να τον πνίξουν με μία μπλούζα και τον είχαν χτυπήσει με γροθιές, που φορούσαν δαχτυλίδια, δηλαδή σαν σιδερογροθιά.

Όλα αυτά τα ακραία περιστατικά δεν τα άντεξαν οι μαθητές, οι οποίοι τα κατήγγειλαν στην Αστυνομία ώστε να προβεί, όπως και έγινε, σε συλλήψεις και ήδη και οι δύο υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο Αντώνης Ξυλουργίδης, δικηγόρος του μαθητή που καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βασανισμού στο σχολείο του, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Πέμπτης 25/4 και επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει κι άλλη καταγγελία στο ίδιο σχολείο, από μαθήτρια Γ Γυμνασίου για bullying από την ίδια παρέα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο το 14χρονο αγόρι που βασανιζόταν από τα Χριστούγεννα, είχε μιλήσει σε καθηγήτρια και την υποδιευθύντρια του σχολείου του κι εκείνες δεν είχαν κάνει κάτι. Αναφερόμενος στα όσα καταγγέλλουν τα παιδιά, ο Αντώνης Ξυλουργίδης τόνισε παράλληλα πως η συγκεκριμένη παρέα τα «πρόσταζε» να μην τους κοιτούν όταν μπαίνουν στο προαύλιο και να σηκώνονται από τα παγκάκια, όταν τους το λένε.

«Διενεργείται προανάκριση, θα αναλάβει το υπουργείο. Το ίδιο το παιδί κάλεσε την Αστυνομία», είπε ο δικηγόρος, που έκανε γνωστό πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά «για μια σειρά γεγονότων σε αυτό το σχολείο».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου