Sunday, 21 April, 2024

Μητσοτάκης από τη Βουλή: Κύριε Τσίπρα οι πολίτες ψήφισαν αντιπροσώπους και όχι απεργούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας που συζητείται στην Ολομέλεια.

Με αναφορά στους καταστροφικούς σεισμούς της Τουρκίας, την ελληνική βοήθεια προς τη γείτονα χώρα, αλλά και την επικοινωνία που είχε τόσο ο ίδιος όσο και η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή καταστροφή. Ήδη το πρώτο C-130 έχει φθάσει στην Τουρκία, είναι σίγουρο όμως πως θα απαιτηθεί μεγάλη κινητοποίηση από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας» είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας με νόημα πως «κάθε τέτοια μεγάλη φυσική καταστροφή μας υπενθυμίζει πως ως πολιτεία πρέπει να επενδύουμε στις δομές της Πολιτικής Προστασίας».

Στη συνέχεια και αφού αναφέρθηκε και στον χαμό των δυο πιλότων της Ελληνικής Αεροπορίας με το μοιραίο Φάντομ, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο συζητιέται στη σκιά αυτού του θλιβερού δυστυχήματος τόνισε: «Βρίσκομαι εδώ για να μιλήσω για δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα έπρεπε να ενώνουν τις πολιτικές δυνάμεις». «Η μία ρυθμίζει σημαντικά ζητήματα των στελεχών των ΕΔ, η δεύτερη έρχεται να θωρακίσει τη δημοκρατική ομαλότητα από τους εχθρούς της. Η πρώτη έρχεται να ρυθμίσει κρίσιμα ζητήματα σχετικά με τη σταδιοδρομία και τα μισθολογικά ζητήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» συμπλήρωσε.

Εξειδικεύοντας τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρωθυπουργός είπε ότι σε ότι αφορά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, «στις οικονομικές ενισχύσεις, που έχουν ήδη δοθεί, προστίθενται και η αποζημίωση και στο εξειδικευμένο προσωπικό για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και καταργείται η παλιά παρακράτηση υπέρ των στρατιωτικών».

Ακόμα: «Οι απόφοιτοι ακαδημιών εμπορικού ναυτικού θα μεταφέρονται αυτόματα στο πολεμικό ναυτικό για να υπηρετούν εκεί τη θητεία τους, ενώ και η εθνοφυλακή εκσυγχρονίζει την εκπαίδευση των μελών της με τις τάξεις της να ανοίγονται και στις γυναίκες. Σύντομα θα καταθέσουμε πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για τους ΕΠΟΠ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτές οι παρεμβάσεις καθρεφτίζουν την επιτελική κυβερνητική αντίληψη για τους ένστολους, από την υγεία έως την οικονομική τους ανακούφιση» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Μιλώ για συγκεκριμένες και χειροπιαστές ενέργειες με στόχο τη θωράκιση των αμοιβών τους που βρίσκονται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα σχετικά με την αποστολή που επιτελούν. Αυτή η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη μη φορολόγηση πτητικών και άλλων επιδομάτων. Εν μέσω των πολλών κρίσεων κάνουμε αυτά που μπορούμε και αυτά που επιτρέπουν οι αντοχές της χώρας μας. Προσπαθούμε για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ναι θα υπάρξει αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την 1/1/24».

Ο λαός ψήφισε αντιπροσώπους και όχι απεργούς

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός είπε: «Κύριε Τσίπρα καταψηφίσατε τον προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός, έτσι δεν είπατε; Ούτε τα σημερινά θα ψηφίσετε, γιατί έχετε πάρει μία πρωτοφανή απόφαση να μη μετέχετε στις ψηφοφορίες, που ενδιαφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Είναι μία επιλογή που δεν προσβάλλει μόνο Δημοκρατία και Σύνταγμα αλλά εκείνους που σας ψήφισαν για να τους εκπροσωπείτε. Ο λαός ψήφισε αντιπροσώπους και όχι απεργούς» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η απόφαση σας σηματοδοτεί και μία πρόωρη αποδοχή ήττας εν όψει των εκλογών. Εύχομαι να είναι μία απεγνωσμένη κίνηση φυγής και όχι ένα προοίμιο σε μία αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Προτιμάτε συνθήματα αντί επιχειρημάτων. Τελικά δίνετε τροφή στα πιο ακραία αντισυστημικά στοιχεία, είναι ολέθριες επιλογές που η χώρα πλήρωσε. Είχα προειδοποιήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δίσταζε να ρίξει τη χώρα στο βούρκο, παραμένετε αδιόρθωτοι».

Εσείς επιμένετε να μας θυμίζετε τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας και τους εμφύλιους διχασμούς Ξεκινώντας θα ήθελα να εκφράσω την ωδύνη μου για τα πολλά θύματα των ισχυρότατων σεισμών που πλήττουν από χθες την Τουρκία.

Όπως γνωρίζετε και εγώ και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο Ερντογάν και δηλώσαμε την διάθέση των ελληνικών δυνάμεων για παροχή βοήθειας στους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με ανθρωπιστική καταστροφή

Ομάδα της ΕΜΑΚ ήδη επιχειρεί σε σεισμόπληκτη περιοχή της Τουρκίας

Θα χρειαστεί μεγλαή κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας

Πρωτίστη ανάγκη να επενδύουμε στις υποδομές της Πολιτικής Προστασίας

Η σημερινή συνεδρίαση αφορά σε ένα σημαντικό νομοσχέδιο της Εθνικής Αμυνας

βαραίνει ακόμα η απώλεια των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας

τους αποχαιρετήσαμε όλοι με ενότητα σε δύο τελετές γεμάτες θλίψη και αξιοπρέπεια

θα ήταν πολύ σημαντικό αν το ίδιο κλίμα θα μπορούσε να υπάρχει και τώρα

για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: Θωρακίζουμε τη δημοκρατική ομαλότητα από τους εχθρούς της

Το νομοσχέδιο ρυθμίζει σημαντικές εκκρεμότητες για τις ενοπλες δυνάμεις Το νομοσχέδιο ρυθμίζει σημαντικές εκκρεμότητες για τις ένοπλες δυνάμεις

Λογαριασμοί πρόνοιας στις ένοπλες δυνάμεις

καταργούνται οι μειώσεις που είχαν επιβληθεί το 2012

στις οικονομικές ενισχύσεις προστίθενται τρεις ακόμα

αυτή η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα να μην φορολογούνται καθόλου

Ερχεται ειδικό μισθολόγιο για τις Ενοπλες Δυνάμεις το 2024

Δεν θα το ψηφίσετε σήμερα κύριε Τσίπρα; Θα αποσυρθείτε; Αρνείστε να τοποθετηθείτε

Σας το λέω ανοιχτά δεν προσβάλετε τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα αλλά προσβάλει εκείνους που σας ψήφισαν

Μήπως είναι μία πρόωρη αποδοχή ήττας; τελικά δίνεται τροφή στα πιο ακραία αντισυστημικά στοιχεία

η χώρα το 2023 δεν θέλει να ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις

είχα προειδοποιήσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δίσταζε να ρίξει τη χώρα στο βούρκο

Κάποιοι δεν αλλάζουν. Ακούω τις δηλώσεις στελεχών σας περί πραγματικής νομιμότητας

Στις απειλές ότι τη 2η φορά θα είναι με το καλό ή με το άγριο. Η’ τις αθλιότητες περί εκβιασμού του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Θα σας καλέσω να επανέλθετε στο ρόλο σας. Κύριε Τσίπρα οι πολίτες ψήφισαν αντιπροσώπους και όχι απεργούς, Να επιλέξετε την αντιπαράθεση με θέση και όχι με φωνές, εσείς πήρατε τα πάντα από τους πάντες, διαλέξτε άλλη μουσική εισαγωγή στις ομιλίες σας από τον ύμνο του ΕΑΜ. Εσείς επιμένετε να μας θυμίζετε τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας και τους εμφύλιους διχασμούς. Το μπλόκο στο κόμμα κασιδιάρη εμποδίζει συμμορίες να μεταμφιέζονται σε πολιτικούς φορείς…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου