Friday, 23 July, 2021

Δημοτική παράταξη Εν έργω: Και το κολυμβητήριο…σε ιδιώτη!

Δημοτική παράταξη Εν έργω: Και το κολυμβητήριο…σε ιδιώτη!

Επανειλημμένα και μετά από ερωτήσεις μας, έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο το γεγονός ότι για περισσότερα από δύο χρόνια παραμένει κλειστό το κολυμβητήριο της πόλης μας. Μία επιλογή της Δημοτικής αρχής που στερεί από τη νεολαία μας τη δυνατότητα εκμάθησης αλλά και αθλητικών διακρίσεων, από τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς επίσης και από όσους έχουν ανάγκη, την ευεργετική εκγύμναση στο νερό, προκειμένου να βελτιώσουν την υγεία τους.

Ήταν σχεδόν αυτονόητη και αναμενόμενη, η αντίδραση της Δημοτικής αρχής που συντονισμένη με τη γενικευμένη πολιτική επιλογή των ιδιωτικοποιήσεων, μετά την αποκομιδή των σκουπιδιών, έφερε για συζήτηση, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου από ιδιώτη.

Βασικό επιχείρημα της παράταξης του Δημάρχου, ήταν η αδυναμία να ανταποκριθεί ο Δήμος στο μεγάλο λειτουργικό κόστος του κολυμβητηρίου.

Οι επιλογές της δύο… ή  παραμένει κλειστό…. ή  λειτουργεί με ιδιώτη.

Με το δίλημμα αυτό επιβεβαίωσε, για πολλοστή φορά, την αδυναμία της να ανταποκριθεί σε σύνθετα ζητήματα αλλά και την αποκοπή της από την  κοινωνία, την οποία ποτέ δε θέλησε αρωγό και συνοδοιπόρο της.

Αντικειμενικά, για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου της πόλης μας, είναι απαγορευτικός παράγοντας το υψηλό λειτουργικό κόστος, η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων που έχουν παρατηθεί στο έλεος τους είναι επίσης δαπανηρή…όμως το κολυμβητήριο ΥΠΑΡΧΕΙ και είναι εδώ, όταν πολλές πόλεις θα ήθελαν και αγωνίστηκαν για να έχουν.

Είναι χρέος μας σαν κοινωνία, να στηρίξουμε τη λειτουργία του,…τη σωστή λειτουργία του, αυτή που περιγράφεται στους σκοπούς και προδιαγράφεται για όλα τα κολυμβητήρια του κόσμου.

Η επιλογή της μίσθωσης των εγκαταστάσεων σε ιδιώτη, κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, μόνο αφελής μπορεί να θεωρηθεί.

Κανένας ιδιώτης δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτό και να εγγυηθεί τη σωστή λειτουργία…εκτός και αν φιλοδοξία της δημοτικής αρχής είναι ο χώρος του κολυμβητηρίου να μετατραπεί σε ¨ pool bar¨ για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάτι που λογικά θα συμβεί, γιατί όταν ο Δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις, ακόμα και με υψηλή ανταπόδοση…πώς είναι δυνατόν να ανταποκριθεί ο ιδιώτης και με ποιό αντίτιμο. όταν μάλιστα στοχεύει και σε κάποιο κέρδος.

Προτείναμε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί με την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου. Έργο της, να είναι η κινητοποίηση της κοινωνίας ώστε σε εθελοντική βάση, ενωμένοι να καταφέρουμε να κάνουμε κτήμα μας όλα όσα δικαιούμαστε. Να προσφέρουμε τις αναγκαίες ¨πολυτελείς¨ υπηρεσίες στους νέους μας, αλλά και σε όσους τις έχουν ανάγκη.

Να αποδείξουμε όλοι μαζί πως μπορούμε το ανέφικτο να γίνει εφικτό!

Μπορούμε να συμπιέσουμε το κόστος λειτουργίας, μπορούμε επιμερίζοντάς το σε περισσότερους, τελικά να γίνει ανεκτό το ανταποδοτικό τέλος, που έτσι και αλλιώς πρέπει να επιβληθεί στους χρήστες του χώρου. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Η πρόταση φυσικά δεν έγινε δεκτή, από τη Δημοτική Αρχή που εμμονικά έχει επιλέξει να διώχνει από πάνω της ευθύνες και αρμοδιότητες…οριοθετώντας τη λειτουργία του Δήμου στην έκδοση πιστοποιητικών και την είσπραξη ανταποδοτικών τελών!

Φίλες και φίλοι,

Οι ανάγκες της κοινωνίας, μας ξεπερνούν, φαντάζουμε ο καθένας ξεχωριστά ανίσχυρος, μόνο ενώνοντας δυνάμεις μπορούμε να αντιδράσουμε και να απαντήσουμε σε αυτές.

 Μέχρι τότε περιμένουμε τη δημοτική αρχή να κάνει τη δική της υπέρβαση και να συνεργαστεί για το καλό του τόπου!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΝΤΡΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝ ΕΡΓΩ»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου