Sunday, 25 September, 2022
Τελευταίες Ειδήσεις

Φλας: Τα κοινά σχέδια μας έφαγαν!

Τα κοινά σχέδια μας έφαγαν! 

Σε κοινό σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη και λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου στην περιοχή Θεσσαλονίκης – Ημαθίας – Πέλλας συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με τις Αντιπεριφέρειες Πέλλας και Ημαθίας και τους Δήμους Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας, Σκύδρας και Έδεσσας. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί μία πρώτη συνάντηση, με τη συμμετοχή φορέων της αυτοδιοίκησης και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Θεοφανόπουλου, ενώ για το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και νέα συνάντηση, με τη συμμετοχή και βουλευτών της περιοχής. Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης στηρίζει την κοινή αυτή προσπάθεια, που προωθεί τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου με βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών, εκτιμώντας ότι εξυπηρετεί τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς όλης της περιοχής, έχοντας πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στους τομείς των μεταφορών, των συγκοινωνιών και του τουρισμού. Εδώ δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη με το μετρό ο Μπουτάρης… μήπως θέλει να κάνει εργοτάξιο και την Πέλλα; Πόσα χρόνια μπορεί να πάριε μία τέτοια διαδικασία; Ποιον δουλεύουν; Μόνο τα ποσά που θα ‘πρεπε να δοθούν για απαλλοτριώσεις θα ήταν περισσότερα από όσα θα στοίχιζε να ολοκληρωθεί το έρμο το οδικό δίκτυο όλου του νομού…

Παραιτήθηκε αρχιλοχίας από την Ελλάδα έγινε στρατηγός του γύρου στην Αυστραλία
Η ιστορία του πρώην πλέον αρχιλοχία Θωμά Δελιόπουλου έχει μεγάλο ενδιαφέρον όπως την παρουσιάζει η εφημερίδα “Άγορα”. Ο αρχιλοχίας παραιτήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια. Έχοντας ειδικότητα μάγειρα έφυγε για την Αυστραλία. Εγκαταστάθηκε στη Μελβούρνη , όπου “έστησε” το “Kalimera”, ένα σουβλατζίδικο. Το οποίο πολύ σύντομα “απογειώθηκε”. Σήμερα σερβίρει 1500 σουβλάκια κάθε μέρα και είναι έτοιμος να ανοίξει το δεύτερο μαγαζί του που θα το ονομάσει Mykonos.
Ο αρχιλοχίας από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας δεν είχε εύκολη ζωή.
Κατατάχθηκε στο Στρατό ,εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Μαγείρων στο Γύθειο και μετεκπαιδεύθηκε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο.Μετά από 10 μεταθέσεις σ΄ ΄όλη την Ελλάδα, στο Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και τη Βοσνία πήρε την μεγάλη απόφαση.
Μετά από 16 χρόνια στο στρατό, πούλησε ότι είχε στην Ελλάδα και μαζί με τη γυναίκα του που είχε αυστραλέζικη υπηκοότητα ως κόρη μεταναστών έφυγαν για την Αυστραλία.
Ούτε εκεί ήταν εύκολα τα πράγματα στην αρχή. Έπεσαν θύμα απάτης, αναγκάστηκαν να φιλοξενηθούν ακόμη και σε …γηροκομείο. Παρόλα αυτά κατόρθωσε να σταθεί στα πόδια του και να ξεκινήσει το πρώτο σουβλατζίδικο σ΄ ένα μαγαζί 80 τ.μ. Το σουβλάκι αποδείχτηκε το καλύτερο όπλο για τον αρχιλοχία. Οι Αυστραλοί το λάτρεψαν και ο ίδιος και η οικογένειά του -έχει ένα γιο- άλλαξαν σελίδα. Όπως λέει ο ίδιος αυτό που τον έχει εντυπωσιάσει στην Αυστραλία είναι ότι όλες οι δουλειές -ειδικά με το δημόσιο- γίνονται…αστραπιαία και ότι “αν είσαι άξιος προχωράς”. Απλά πράγματα δηλαδή…

Εδώ ένα δρόμο δεν μπορούμε να κάνουμε μέσα στα χωριά…
Όλα τα ‘χουμε… Είπαμε κρίση οικονομική, είπαμε δεν υπάρχουν πολλά, αλλά αυτή η οικτρή κατάσταση δεν υπάρχει σε όλη τη χώρα. Έρχονται και λεωφορεία με τουρίστες και επισκέπτες για το Μουσείο της Πέλλας και περνάνε μέσα από τέτοιους κατσικόδρομους. Ντροπή πιά. Αν κάνεις το λάθος και περάσεις από το χωριό της Πέλλας με ταχύτητα άνω των 10 χιλιομέτρων, θα μείνεις με τις… ζάντες στο χέρι!

079 080 081 084

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου