Saturday, 20 April, 2024

Έκλεισαν λόγω βροχής τα σχολεία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (video)

«Έβρεξε» προβλήματα στον δήμο Αλεξάνδρειας, όπου με απόφαση του δημάρχου, Παναγιώτη Γκυρίνη, τα σχολεία δεν άνοιξαν το πρωί της Τετάρτης!

Η έντονη βροχόπτωση και οι καταιγίδες που σημειώθηκαν το βράδυ και νωρίς το πρωί στην περιοχή, προκάλεσαν προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών, καθώς οι αυλές πολλών σχολικών συγκροτημάτων είχαν πλημμυρίσει. Έτσι, λίγη ώρα μετά το χτύπημα του κουδουνιού, κι ενώ τα περισσότερα παιδιά βρίσκονταν ήδη στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του δήμου, πάρθηκε η απόφαση για κλείσιμο αυτών σε Αλεξάνδρεια και Μελίκη. Όσοι γονείς είχαν αποχωρήσει για τις δουλειές τους επέστρεψαν για να τα παραλάβουν, μετά και από απόφαση των διευθυντών των σχολείων.
«Ενήργησα προληπτικά. Ας κριθώ αν με πούνε υπερβολικό»
Η σφοδρή βροχόπτωση και οι αναφορές ακόμη και για κλειστά παράθυρα σχολείων απ’ όπου έμπαινε νερό, οδήγησαν τον δήμαρχο στην απόφαση του. «Δεν θα ρίσκαρα την ασφάλεια των παιδιών» αναφέρει o Παν. Γκυρίνης σε δηλώσεις του στο makthes.gr. «Έκλεισα τα σχολεία πριν λίγες ώρες γιατί οι αυλές των σχολείων ήταν πλημμυρισμένες. Σημαντικό για εμένα είναι η ακεραιότητα των παιδιών, απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα… Ας κριθώ υπερβολικός, αλλά έλαβα απόφαση για την ασφάλεια των παιδιών» υπογραμμίζει.
Πλημμυρισμένοι δρόμοι και οικίες
Οι δρόμοι στην Αλεξάνδρεια μετατράπηκαν σε ποτάμια από το βράδυ, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις πεζών και οχημάτων να γίνονται με δυσκολία. Σε αρκετά σημεία των δρόμων του πολεοδομικού συγκροτήματος το νερό έφτανε πάνω από τα πεζοδρόμια. Η Π.Υ Αλεξάνδρειας δέχθηκε κλήσεις για έλεγχο σε αυλές, οικίες και διασταυρώσεις. 


βίντεο του Αλέξανδρου Γεώργιου Ζέπη από το προαύλιο του Ι.Ν. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου