Thursday, 28 March, 2024

Έλεγχοι από τους Αστυνομικούς και κατάχρηση εξουσίας – Έγραψαν άπορο

Οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.
συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, όπως μας ενημερώνει καθημερινά, η Ελληνική Αστυνομία, μέσω των Υπηρεσιών της, όμως δεν μας πληροφορεί με ποιους τρόπους «γράφει» τα διοικητικά πρόστιμα.

Μόνο την Κυριακή 5 Απριλίου βεβαιώθηκαν 1.224 παραβάσεις για… άσκοπες μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, μας λένε. Σήμερα Δευτέρα, και πάλι από το πρωί τα υποκαταστήματα των Τραπεζών ήταν γεμάτα από κόσμο, που περιμένει τα δει αν μπήκαν επιδόματα… βοηθήματα και ελεύθεροι επαγγελματίες που αν δεν βάλουν χρήματα μέσα στις κάρτες δεν θα έχουν να πληρώσουν ΔΕΗ, ενοίκια και άλλα πάγια.

Στην Τράπεζα της Εθνικής στα Γιαννιτσά, σχεδόν μέχρι το μεσημέρι ήταν αυξημένη η κίνηση, όπως και στο υποκατάστημα της Πειραιώς. Κρατώντας κάποιες σχετικές αποστάσεις, ο κόσμος περίμενε ώρες για να εξυπηρετηθεί από τα ταμεία ή από τα ΑΤΜ.

Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, επίσης, όπως μας πληροφόρησε αναγνώστρια που έκανε και τη σχετική καταγγελία-επισήμανση, περίμενε 3 ώρες για να μπει εντός του καταστήματος της Τράπεζας της Εθνικής. Κι αυτό γιατί κάποιες εταιρίες, όπως είπε, που κάνουν έκπτωση στους λογαριασμούς (πχ. Ιδιωτικές εταιρίες ρεύματος, δε δέχονται πληρωμή από το μηχάνημα και δεν αφαιρείται το ποσό της έκπτωσης…). Το ζήτημα είναι, ότι στις ώρες που περίμενε είδε κάποιους αστυνομικούς που ξεπέρασαν τα όρια της αυστηρότητας. Πήγαν και ζητώντας να δουν τα χαρτιά ή τα sms από τα τηλ. των πολιτών, χωρίς να τους συμβουλεύσουν καν να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις, ένα παλικάρι είπε πως δεν είχε χαρτί μαζί του και το είχε η γυναίκα του που δεν περίμενε μαζί του (πετάχτηκε να πάρει ψωμί). Ο ίδιος ενώ τους παρακαλούσε να περιμένουν λίγο για να έρθει η σύζυγος και να δείξουν επιείκεια, διότι δεν έχουν να ζήσουν και είναι άνεργοι, δεν συγκίνησε τους αστυνομικούς που παρόλα αυτά του βεβαιώσαν πρόστιμο 150 ευρώ! Όπως και σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που νόμιζαν ότι με ένα χαρτί και τα ονόματα και των δύο, δεν θα είχαν πρόβλημα, όμως επίσης τους έγραψαν κανονικά… Λίγη επιείκεια σε ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε, όχι να πληρώσουν και 150 ευρώ γιατί βγήκαν να πάρουν ένα 20ευρω από την Τράπεζα ή σε ηλικιωμένους, θα δείξει ότι υπάρχει ανθρωπιά και όχι κατάχρηση εξουσίας, κύριοι… δεν είναι όλα πρόστιμα και έσοδα για το κράτος. Τους ρωτήσατε αν έχουν να ζήσουν τώρα που είναι κλειδωμένοι στα σπίτια τους; Απίθανες συμπεριφορές από παιδάκια, που το παίζουν αστυνομικοί και νομίζουν ότι κάνουν καλό στην κοινωνία! Ντροπή και μόνο ντροπή. Αυτά για τους Διευθυντές των αστυνομικών υπηρεσιών… προς γνώση και συμμόρφωση των υφισταμένων τους, όχι μόνο των πολιτών. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου