Friday, 19 April, 2024

Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου για τη μόλυνση της Τάφρου 66: Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην Περιφέρεια

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, αναφέρει για τη σύσκεψη που έγινε για την Τάφρο 66:
Συγχαρητήρια στην εθελοντική ομάδα Λιποχωριου, για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της συζήτησης για την τάφρο 66 και την περαιτέρω ανάδειξη του μεγάλου προβλήματος που υπάρχει.
Από τις τοποθετήσεις των προϊσταμένων των υπηρεσιών του τμήματος Βιομηχανίας και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας, κων Πατσια και Αργυρακη, αντίστοιχα, προέκυψε ξεκάθαρα ότι η ευθύνη για την επιβάρυνση της τάφρου, αλλά και η ευθύνη για τη συντήρηση και βελτίωση της, όπως και για την κατασκευή κάθε έργου, ανήκει αποκλειστικά στην Περιφέρεια Κεντρικης Μακεδονίας και όχι
στο Δήμο.
Για αυτό το λόγο άλλωστε τον Δεκέμβρη του 2014, κάλεσα τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Κο Τζιτζικωστα να διαπιστώσει ιδίοις ομασσι το πρόβλημα, όπως και πράγματι έγινε με την επίσκεψη του στη γέφυρα Λιποχωριου.
Επιπλέον, όπως τόνισα και παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Σκύδρας δεν έχει αρμοδιότητα και ευθύνη για την τάφρο 66, εμείς δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων της. Μετά από δική μας πίεση και παρεμβάσεις εκπονείται μελέτη από την ΠΚΜ για την συντήρηση της τάφρου, η δε μελέτη βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων.
Επιπλέον, προσκόμισα σειρά εγγράφων που απευθύνονται αρμοδίως για την επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με την τάφρο και αφορούν τη μόλυνση της, την επικινδυνότητα της λόγω της μη συντήρησης της, με αποτέλεσμα να απειλούνται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
Εμείς αγωνιζόμαστε για όλα τα θέματα του τόπου μας, είμαστε μπροστάρηδες στις διεκδικήσεις και έτσι συνεχίζουμε.
Δεσμεύτηκα για την προώθηση των θεμάτων στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και στον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας.

https://www.facebook.com/panagiotis.tsemperlidis/videos/2412907415411821/UzpfSTEwMDAwNzk1NzM1NTE3NjoyNDEwMzYwNjYyNTcyNDg5/

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου